Унгария бави приемането на Швеция в НАТО поради недоволство от

...
Унгария бави приемането на Швеция в НАТО поради недоволство от
Коментари Харесай

Заради недоволство от критики на Швеция, Унгария бави влизането ѝ в НАТО

Унгария бави приемането на Швеция в НАТО заради неодобрение от рецензиите на Стокхолм към политиките на премиера Виктор Орбан, сподели представителят на унгарското държавно управление, представен от " Ройтерс ".

Преодоляването на разликите ще изисква старания и от двете страни, означи представителят Золтан Ковач.

Швеция и нейната съседка Финландия желаеха да се причислят към НАТО предходната година след нахлуването на Русия в Украйна. Но процесът беше арестуван от Унгария и Турция.

След месеци на бавене от страна на ръководещата партия " Фидес " на Орбан, законопроект, допускащ на Финландия да се причисли към НАТО, само че този за Швеция към момента е блокиран.

" В случая с Швеция има огромен брой недоволства, които би трябвало да бъдат прегледани, преди приемането на страната да бъде утвърдено ", съобщи Ковач в своя блог.

Шведските представители " неведнъж са имали предпочитание да нанасят удари на Унгария посредством дипломатически средства, употребявайки политическото си въздействие, с цел да навредят на унгарските ползи ", добави той, имайки поради рецензиите на Швеция за ерозията на върховенството на закона при ръководството на Орбан през последните 13 години. Орбан отхвърля тези обвинявания.

Той сподели, че Стокхолм има " враждебно отношение " към Будапеща от години.

По думите на Ковач, като се прибавят паниките и на Анкара не остава доста място за маневриране, " най-малко до момента в който шведите не стартират да трансформират тона си ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели предходната седмица, че турският парламент също ще стартира ратификацията на. Той обаче не утвърди кандидатурата на Швеция, обвинявайки я, че приютява кюрдски бойци.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР