#Unboring the future Защото еднообразието не е част от нашето ДНК,

...
#Unboring the future Защото еднообразието не е част от нашето
ДНК,
Коментари Харесай

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

#Unboring the future

Защото еднообразието не е част от нашето ДНК, тъй като самостоятелен не се римува с монотонен, тъй като смяната на енергията няма да заличи 120 години автомобилна история, PEUGEOT разкрива e-LEGEND CONCEPT. Тази вълнуваща визия за бъдещото удоволствие от шофирането приема образа на мечтан и емблематичен автомобил. Използвайки реалистичен и коренно съвременен модел, тази проекция на автомобилното бъдеще подсилва гените и елегантността на наследството на марката PEUGEOT.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT ще бъде показан на Автомобилен салон 2018 в Париж.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT не е просто технологичен манифест. Това е визията на една марка, активно фокусирана върху оптимистично и силно мечтано бъдеще. За PEUGEOT самостоятелен и електрически са синоними на още по-силни усещания. Еднообразието в никакъв случай няма да бъде част от нашето ДНК.
Жан-Филип Импарато, Главен изпълнителен шеф на PEUGEOT

#UNBORING THE FUTURE
Основен участник във всяка технологична революция, PEUGEOT умерено подхожда към енергийната гражданска война с убеждението, че технологията постоянно е в работа на автомобилите.
Вълнуващото бъдеще е бъдеще, което ви дава опция за избор на контур, тип задвижване или шофиране. Нови територии за откриване, нови провокации за покоряване, приключението на марката PEUGEOT продължава! Винаги съблюдаваме и подновяваме обещанието да включваме Изискванията, Дизайн и Емоцията.
Въплъщението на тази визия е e-LEGEND CONCEPT! Истински обект на желанието, който носи свободата на придвижването и предлага безкрайни благоприятни условия за избор на удоволствия:: #UNBORING THE FUTURE.

Вашето персонално време

С PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT целим да направим по-интензивно и по-изтънчено усещането за 100% самостоятелен, електрически и свързан автомобил. Интуитивният i-Cockpit е усъвършенстван, с цел да предложи на своите пътници всепоглъщащо прекарване, специално приспособено към всеки от 4-те режима на шофиране.
Од Брил, Директор Стратегии в PEUGEOT

В днешната среда, в която непрекъснато сме свръх ангажирани, да имаш време за себе си е може би най-ценното нещо. Автономното шофиране ще ви помогне да намерите това време за себе си и да създадете нови прекарвания в автомобила си.

В взаимозависимост от вида трафик или от нагласата на лидера PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT предлага четири режима на шофиране.

Два самостоятелни режима:
• SOFT: грижи се за комфорта на пасажерите. Извеждането на цифрова информация на екраните е сведено до най-малко,
• SHARP: точно и динамично държание на автомобила. Максимална съгласуваност с дигиталната среда (социални мрежи, график и др.).

В самостоятелен режим интериорната конфигурация на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT приспособява:
• благодарение на технологията за електрическо кормилно ръководство, воланът са прибира под високоговорителя, за да освободи изцяло 49-инчовия екран,
• наклона на предните седалки,
• страничните подлакътници се изваждат автоматично, освобождавайки огромна зона за предпазване на движимости и зона за индукционно зареждане на смарт телефони,
• основните бутони за управление остават налични през централната конзола, вградена в седалката на водача.

Тогава пасажерите могат да се наслаждават на обичаните си занимания: да играят на вградените видеоигри или да гледат филм на извития централен екран или на всеки екран, вграден в сенниците.

Два механични режима:
• LEGEND: режим на автопилот с три копчета като при 504 Coupé и извеждане на дигитално обработено дърво на другите екрани,
• BOOST: динамично и стимулиращо шофиране благодарение на мощния електрически мотор. 180-градусово всепоглъщащо преживяване с планиране на пътя върху един огромен екран.

Свързаност и озвучаване

Въодушевени сме да представим нашата технология от международна класа Houndify в PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT. Модерното и атрактивно купе перфектно се добавя от нашия изкуствен интелект с гласово ръководство и технологиите за диалог. Шофирането никога не е било толкоз интуитивно.
Кейван Мохаджер, съосновател и Главен изпълнителен шеф на SoundHound Inc.®

В партньорство със SOUNDHOUND Inc.®, водач в технологиите за изкуствен интелект, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT предлага персонален помощник с гласово ръководство за автономно шофиране. Накратко, лидерът може да променя стила си на шофиране, да слуша любимия си плейлист или даже да отваря и затваря електрифицираните порти на автомобила. Системата дава отговор с дигитализирания глас на Жил Видал (Директор Стил в PEUGEOT) и включва 17 езика! Версия, приспособена за колите ни в серийно произвеждане, ще бъде налична за продуктите с марка PEUGEOT до 2 години.

PEUGEOT и FOCAL приготвят звука на бъдещето, съчетавайки търсене и нововъведения за уникално аудио прекарване.
Какъвто и да е източникът, акустичната архитектура на FOCAL® подсигурява оптимално разпръскване на звука. Предвещавайки бъдещето на вградения тон, системата на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT е особено проектирана да предлага две нови невиждани аудио функции:
• „ разпределение “, което позволява изпращането на навигационни съобщения само на лидера да вземем за пример, до момента в който другите пътници слушат музика,
• „ зониране “, което разрешава пълната индивидуализация на наличието, поставяйки всеки пасажер в негов звуков балон без външни разстройства.

Модерно завещание

Модерно, по-стилно купе, този ултра технологичен архетип на автомобилно удоволствие открива своята дълбока сила в ДНК-то на PEUGEOT 504 Coupé. PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT ни изпраща в близкото бъдеще без носталгия. Той формализира метода ни към дизайн на PEUGEOT, който адресира новите технологични предизвикателства на автомобилната индустрия.
Жил Видал, Директор Стил в PEUGEOT

Идеята да предложим естетическо, технологично и обгръщащо прекарване в такова плътно купе, ни водеше през целия план. Точно този натурализъм в обема и пропорциите дава на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT неговата мощ и му разрешава да въплъти амбицията ни по толкоз съвременен и енергичен метод.
Матиас Хосан, началник, Концептуални автомобили PEUGEOT

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT укрепва ДНК-то на Марката, като комбинира наследството й с най-модерните технологии в автомобилния свят. PEUGEOT потвърждава, че един хипертехнологичен автомобил може да носи чертите на мечтан автомобил. Изборът на силуета на купе за автономен автомобил издига чувството при шофиране, като употребява доста съвременни кодове, образец и реалистични и прагматични пропорции. Появата на нови електрически платформи разпростира опциите на дизайнерите, като отстранява техническите ограничения, свързани с мотора с вътрешно горене.

Атлетичен и сетивен образ

За да очертае софтуерната си визия PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се възползва от наследството на Марката. Реверанс към великия жанр на занимателния автомобил, 504 Coupé:
• лек, атлетичен, грациозен и чувствен силует,
• купе, извито в задната част с големи остъклени сектори.

Отпред външният тип на автомобила е разпознаваем, с помощта на визуален подпис с ноктите на лъва и два двойни модула. Техническата зона е разположена под предните фарове и включва всички функции на системите в помощ на лидера. Цялата предна маска е обградена от предните калници и разграничена на две от черна алуминиева греда - завещание от хромираната ризница от неръждаема стомана.

Отзад емблематичният образен автограф на PEUGEOT също е с ноктите на лъва, в изцяло технологичен жанр. Третият стоп, разположен в горната част на задното стъкло, се простира по цялата му широчина с многоребрен дизайн, отразяващ самичък себе си.

Страничните елементи са обработени на 3 нива с удължение на техническата платформа в долната част и огромно стъкло, вдъхновено от съотношението ламарина/стъкло при PEUGEOT 504 Coupé. Тези огромни стъкла красиво изпълват интериора на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT със светлина. Арките на колелата са вдлъбнати и тази начело включва въздуховод. Това е очебийно от метална арка, обгръщаща страничните стъкла и подсилваща задното стъкло, обградено и фасетирано. Видим извън екран под крайната част на предното стъкло, извежда персонализирано одобрение и нивото на заряд на автомобила преди потегляне. Той също по този начин предупреждава хората извън, че автомобилът кара в автономен режим. Механизмът за контролиране на вратата посредством допиране е елегантно прикрит в страничното стъкло.

Каросерията е в колорит на сивото, деликатно допълван от цвят шампанско, изключително компактен. В взаимозависимост от външната светлина цветът се трансформира от хромиран, отразяващ цялата заобикаляща среда, към бляскав бронзов металически изглед. Използваният развой е сходен на процеса, прилаган при бутилките на големите парфюмеристи.

Размерите на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT са (в милиметри):
• дължина: 4650,
• широчина: 1930,
• височина: 1370,
• междуосие: 2690.
Колелата са с 19-инчови джанти и гуми MICHELIN® в размер за всеобщо произвеждане. Реализъм и достоверност.

Високи стандарти за материалите

С цел предложение на грациозен и блестящ интериор изборът на дизайнерите се фокусира върху по-топли материали в противовес на студените дигитални материали: оттегляне от яростното състезание за дигитализиране на всичко.

Кадифето се завръща! Избрано заради коприненото и прелестно чувство при досег, коприненото кадифе е интелигентно комбинирано с съвременна технологична основа, която предлага повече независимост за декорация. Тази тъкан е изтъкана дигитално и особено за PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT от блестяща нишка, напомняща оттенъка на кадифето. Същият материал може да бъде открит в PEUGEOT 3008 или 5008.

Горните елементи и рамките на вратите са изработени от дърво палдао от нашия партньор HERVET MANUFACTURIER®. Направено от възобновяеми гори, това екзотично дърво напомня мебелите от 60-те години от палисандрово дърво или абанос. Тъмните жилки на този тип акцентират тюркоазеното синьо на седалките и на пода. Тази съвременна интерпретация на дървото припомня на бордните табла на PEUGEOT 3008, 5008 и 508 с равнище на съоръжение GT.

За цялостното обгръщащо прекарване и персонализация на интериора автомобилът се ароматизира от дифузер на парфюм. EX-NIHILO® сътвори два парфюма особено за PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT.

Обгръщащо и топло чувство

Една цел: да се чувствате добре в автомобила си, без значение от стила на шофиране, тъкмо както в заобикалящата ви среда. Деликатно сравнение на високотехнологични детайли и изискани материали.

Разположен из целия интериор, дигиталният материал е разграничен на две основни тематики: мрежи с линии, сходни на бронз, или мрежи с линии, имитиращи дърво за мебели. Той се излъчва на 16 екрана с различни размери, да вземем за пример: 49-инчов извит екран под предния волан за пасажерите, 29-инчови във вратите или 12-инчов на всеки сенник. Дигиталните материали са старателно премислени, с цел да пасват перфектно и да се сливат в купето. Централната подпора обезпечава достъп до основните функционалности за шофиране чрез въртящ се контролер и 6-инчов сензорен екран. Дигиталната лента отляво на волана се състои от контекстуални и конфигуруеми команди според от режима на шофиране.

Дизайнът на седалките Н и вертикалните подплънки са въодушевени от PEUGEOT 504 Coupé: повече размер с допустимо най-компактните размери, удобно пасващи и съчетаващи лекота и стимулираща опора благодарение на използването на мемори пяна (като костюм по поръчка). Подглавниците са напречни, регулируеми или изцяло свалящи се и интегрирани в седалката.

Интуитивният i-Cockpit® на PEUGEOT надгражда PEUGEOT i-Cockpit®, присъщ за моделите на марката. Той включва слушалки с 3 копчета и ултра стилен волан.

100% електрически мотор

Перфектно интегриран в реалистичната визия на Марката за прекосяването към друг тип сила, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се задвижва от 100% електрически мотор. С батерии от 100 kWh моторът доближава 800 Нм въртящ миг и 340 Kw мощ, разпределена сред четирите колела. Това ниво на динамичност разрешава ускоряването от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек. и достигането на оптималната скорост от 220 км/ч. Пробегът на автомобила е 600 км съгласно протокола WLTP, от които 500 км са достъпни за 25 минути, посредством на бързото презареждане. PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT култивира настройката за нулеви технологични ограничавания, предлагайки индукционно зареждане.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР