Умората при кучетата може да бъде причинена от различни неща.

...
Умората при кучетата може да бъде причинена от различни неща.
Коментари Харесай

Лесно и бързо уморяване при кучета

Умората при кучетата може да бъде породена от разнообразни неща. Може да стартира с това, че забелязвате, че кучето ви не се държи като себе си или че наподобява по-уморено и по-малко игриво от нормално.

Въпреки че може да мислите, че то се нуждае от малко повече сън, това в действителност може да е породено от главно здравно положение. Признаците могат да варират от леки до тежки, даже животозастрашаващи. Колкото по-рано потърсите здравна помощ за вашето куче, толкоз по-голям е шансът му за цялостно възобновяване.

Умората се появява постоянно при кучетата по доста разнообразни аргументи. Може да се дължи на заболяване или на метода на живот. Така или другояче, в случай че любимецът ви не се държи като себе си и наподобява по-уморено от нормално, заведете го при ветеринарния доктор за оценка.

Симптоми на отмалялост и извършения при кучета

Признаците нормално се появяват след дълготрайно физическо натоварване. Признаците могат да включват:

- Кучето ви е задъхано повече от обикновено;

- Изпотяване;

- Дехидратация при куче;

- Киселинно-алкални дисбаланси;

- Електролитен дисбаланс;

- Умора (повече от обикновено);

- Изтощение;

- Инфекция;

- Гастроентерит при куче;

- Диабет при куче;

- Сърдечна непълнота при куче;

Видове отмалялост при кучета

Умората е неразбираем термин, който обгръща смяна в държанието на вашето куче, при която то към този момент не играе толкоз доста, колкото преди, или е по-малко интензивно от естественото. Непоносимостта към извършения и умората могат да обиден младите кучета по друг метод от старите кучета. Причините за непоносимостта и умората също могат да варират при млади и остарели.

Причини за отмалялост и извършения при кучета

 Уморяване при кучета

Ако вашето куче е крепко и няма съществени болести, може да се окаже, че е работило прекалено много. Кучетата, които изпитват продължителни извършения и работа, могат да изпитат нетърпимост към извършения и отмалялост. Ако вашето куче се дехидратира, може да възникне метаболитен дисбаланс и да докара до гибел на вашето куче.

Диагностика на отмалялост и извършения при кучета

Когато пристигнете във ветеринарния кабинет, ще ви бъдат заложени доста въпроси, с цел да може ветеринарният доктор да събере подробна здравна история. Той ще ви попита какво прави вашето куче през последните няколко дни, по кое време са почнали признаците и какъв брой време траят. Освен това ще извърши физически обзор, с цел да оцени признаците и да означи всички аномалии на виталните органи.

Вероятно ще бъдат направени и кръвни проучвания, с цел да получи ветеринарят визия по какъв начин действат вътрешните органи и да изключи други вероятни аргументи за признаците. Пълна кръвна картина и химичен панел ще дават на ветеринарния доктор нужната информация за вярна оценка на функционалността на органа и хидратацията.

Лечение на отмалялост и извършения при кучета

В взаимозависимост от това какво разкрие диагностиката като причина ще се дефинира курсът на лекуване. Ако има фактически здравно положение в основата на умората на вашето куче, то ще бъде лекувано по подобаващ метод. Ако обаче това се дължи просто на недохранване, липса на вода и незадоволителна отмора, може да зависи напълно от вас да измененията метода му на живот. Вашият ветеринарен доктор също ще прегледа в детайли питателните потребности на вашия домакински любим и по какъв начин да го поддържате хидратиран, когато упражнявате. Може да ви предложи проект по какъв начин безвредно да упражнявате кучето в бъдеще, с цел да предотвратите изтощеност.

Възстановяване на умората и извършения при кучета

У дома ще би трябвало да държите спътника си „ спокоен “, което значи, че ще би трябвало да го държите спокоен и затворен в малко пространство, с цел да бъде по-малко деен и по-лесен за наблюдаване. Ще би трябвало от време на време да мерите температурата му, с цел да сте сигурни, че няма тресчица. Вие също ще би трябвало да го наблюдавате за напредване на актуалните признаци и развиване на нови признаци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР