Умните телевизори в домовете ни, както и някои стрийминг услуги,

...
Умните телевизори в домовете ни, както и някои стрийминг услуги,
Коментари Харесай

Умните телевизори изпращат данни за собствениците си на Netflix и Facebook

" Умните " тв приемници в домовете ни, както и някои стрийминг услуги, предават значими персонални данни за потребителите им на компании като Netflix, Гугъл и Фейсбук, демонстрират две огромни изследвания, представени от " Файненшъл таймс ". Изследователи от Северозападния университет и Импиръл колидж Лондон разкриха, че редица " умни " тв приемници, в това число създадени от Samsung и LG, както и устройствата Roku и FireTV, изпращат данни за притежателите им – да вземем за пример местонахождение и IP адрес на Netflix и на рекламодатели. Това става даже и когато притежателят на тв приемника няма акаунт в Netflix.

Изследователите също така са забелязали, че и други " умни " устройства – да вземем за пример камери и аудиоколонки, също предават на трети страни лични данни за притежателите си. Сред получателите на тази информация са Spotify и Microsoft.

Разкритията евентуално ще засилят опасенията за отбраната на персоналните данни в интернет, защото семействата към този момент са наводнени от " умни " устройства, в това число тв приемници.

Изследователи от Принстънския университет са провели настрана изследване за " умните " тв приемници и установявили, че Roku и FireTV разрешават на някои приолжения да предават такива данни, които разрешават на потребителя да бъде разпознат от трети страни (включително Google).

Значителна част от информацията обаче е била закодирана и откривателите не са съумели да открият какви точно данни са получавали третите лица. Въпреки това съгласно специалистите на получателите сигурно е предоставяна информация минимум за самото устройство, разположението му и по какъв начин се употребява то.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР