Умните светофари за пешеходци по кръстовищата в столицата и други

...
Умните светофари за пешеходци по кръстовищата в столицата и други
Коментари Харесай

Как да избегнем зараза с коронавирус през копчето на умния светофар

" Умните светофари " за пешеходци по кръстовищата в столицата и други по-големи градове тормозиха хората в условия на болест с ковид и грипна зараза. За да пресече пешеходец, той би трябвало да натисне копчето персонално.

В противоположен случай светофарът си свети единствено алено и той няма по какъв начин да премине на отсрещния тротоар. Има места, където хората могат да намерят опция за напредване, само че не на всички места е по този начин. Някъде липсва всевъзможен различен вид за секване.

Така е на огромното кръстовище пред гара Подуяне в столицата, където пешеходците и най-много учениците от отсрещното 23 СУ би трябвало да натиснат копчето на три следващи " умни светофара ", с цел да отидат на учебно заведение. Същата обстановка е и на кръстовището на булевардите " Иван Гешов " и " Възкресение " в " Красна поляна ", където още веднъж са конфигурирани " умни светофари ".

За риска сигнализираха и читатели на DarikNews. " Сетиха се за стерилизация на градския превоз, само че за светофарите с копчета никой нищо не споделя ", алармираха разтревожени столичани. Хората са безапелационни обаче, че същият риск е налице освен при ковид, само че и при всевъзможни други заразни заболявания и изключително при годишната грипна зараза, каквато сега е оповестена за цялата страна.

Едни са решили да се предпазят, като вървят с ръкавици, с цел да не допират бутоните, които толкоз доста здрави и заболели хора опипват. Други се пазят с антибактериални кърпички и лосиони за стерилизация на ръце, а трети избират различни направления за секване, в случай че такива има.

Дори и да се приложи стерилизация на тези ръчно ръководени светофари, тя не е ефикасна, тъй като незабавно по-късно няма никаква гаранция, че копчето няма да бъде допряно от заразно болен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР