Умните жени са интелигентни, самоуверени и напълно независими. Предполага се,

...
Умните жени са интелигентни, самоуверени и напълно независими. Предполага се,
Коментари Харесай

Психолози проучват защо умните жени плашат мъжете

Умните дами са интелигентни, самоуверени и изцяло самостоятелни. Предполага се, че те са фантазията на всеки мъж. Ново проучване на The Personality and Social Psychology Bulletin твърди, че това е правилно единствено в някои случаи – единствено когато въпросната жена е просто абстракция, непозната жена.

Водещият академик в проучването, доктор Лора Парк разкрила, че когато умна жена в действителност застане пред мъжете, участващи в проучването, доста от тях предпочитали да стоят настрани.

МЪЖЕТЕ НЕ СА ОСОБЕНО ПРИВЛЕЧЕНИ ОТ УМНИТЕ ЖЕНИ

Изследването разкрило, че мъжете са по-привлечени от хипотетична интелигентна жена. В същото време те се чувствали застрашени, когато били „ надминавани “ от дамите, взели участие в теста и надлежно били по-слабо привлечени от тях.

Проучването се фокусирало върху мъжете, поставяйки ги в сантиментална и подобаваща за срещи среда като на всяка двойка били давани разнообразни сюжети. Тестът бил разрушен на 6 обособени елементи, само че всеки сюжет бил друг. Общото сред всички обаче било, че на мъжа бил показван профил на жена, с която чака среща и по-късно срещата се осъществявала в действителния живот.
Това, което пробата разкрил е, че концепцията за интелигентна жена се оказва доста по-привлекателна от самата действителност. Д-р Парк твърди, че са нужни още проучвания по тематиката.

Настоящото проучване е направено от гледната точка на мъжете. Вероятно дамите, когато  бъдат надминавани и побеждавани, също усещат опасност, която води до намаляване в равнището на привличане. Екипът към момента не е направил подобен тест.

Оказва се, че има огромно значение и до каква степен равнището на просветеност е сходно сред двамата, а също и къде се е състояла срещата посред им. Мъжете се чувствали по – застрашени и проявявали по-ниски равнища на привличане, когато срещата се състояла по-близко до дома им или в региони, които имали по-голямо персонално значение за тях. Обратно – в случай че срещата била на безпристрастен терен, горните неща нямали толкоз огромно значение.

Има доста фактори, които обмисляме при среща и интелигентността несъмнено е едно тях. Стремим се да търсим сходни на нас хора от позиция на разум и креативност.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР