Умните градове използват информационните и комуникационни технологии като подобряват нивата

...
Умните градове използват информационните и комуникационни технологии като подобряват нивата
Коментари Харесай

Марко Сю, Вицепрездент на Хуауей Технолоджис България: Хуауей помогна да се изградят над 200 интелигентни града в повече от 40 държави по целия свят

Умните градове употребяват осведомителните и информационни технологии като усъвършенстват равнищата на услуги, благосъстоянието на жителите, устойчивостта и икономическото развиване. Технологията на интелигентния град може да направи градовете по-ефективни, което е належащо поради планувания бърз напредък на градското население през идващите няколко десетилетия “ сподели вицепрезидентът на Huawei за Централна и Източна Европа и Скандинавски район и шеф по обществени и корпоративни връзки Марко Сю по време формалната си тирада на конференция „ Дигитална София. Умен град “, проведена от Столична община и Комисия за контролиране на известията (КРС).

" Huawei оказа помощ за построяването на повече от 200 интелигентни града допълнително от 40 страни по света. Въз основа на този опит, Huawei ползва " Йерархията на потребностите " на Маслоу към модела за създаване на Интелигентен град, с цел да подсигурява дейно развиване ", добави господин Сю. Huawei разделя потребностите от цифрова промяна на градовете на 4 равнища: потребност от инфраструктура, гарантиране на сигурността, цифровизация на промишлеността, образован мозък.

Тази тактика беше приложена в китайския град Шънджън, който пое водещата роля в построяването на 5G. През август 2020 година Шънджън стана първият град в Китай, постигнал цялостно покритие на 5G мрежа. Висококачественото създаване на мрежата и дейната политическа поддръжка разрешиха бързото развиване на 5G приложения в Шънджън. Реализирани са повече от 100 плана за образован живот, цифрово ръководство и цифровизация на промишлеността. Днес безплатното покритие на WLAN на публични места надвишава 90%.

" Интелигентния действен център (IOC) на умния град интегрира и свързва информация и процеси и следи градските интервенции в действително време, правейки градовете по-безопасни. Такова взаимно свързване на информация има доста преимущества - от ускорение на реакцията при изключителни обстановки и позволяване на съдействие сред организации до преструване на градски интервенции и подкрепяне на единното обмисляне на градското развитие”, изясни вицепрезидентът на Huawei за Централна и Източна Европа и Скандинавския район. Някои от изгодите, реализирани посредством внедряването на Smart City IOC са:

• Правителствено взимане на решения в действително време - успеваемостта на взимане на решения се усили с 80%.

• Аварийна връзка за понижаване на загубите, породени от бедствия с 65%

• Увеличаване потенциала на градското ръководство за спад на престъпността с 28%.

• Прогнозно и научно обмисляне за поощряване на икономическото развиване и вложенията - Брутният вътрешен продукт се усили с 3%.

Шънджън е осъществил няколко огромни плана за цифровизация на промишлеността, обхващащи разнообразни обществени и индустриални браншове като опазване на здравето, обучение, пристанище, мрежа, летища, превоз. В бранша на образованието, да вземем за пример, степента на навлизане на мултимедийни класни стаи в началните и междинните учебни заведения е достигнала 97,3%, а степента на покритие на мрежата за образователно пространство доближава 85,14%.

" Четвъртият пласт на цифровата промяна за градовете е цифровият мозък. Той работи като " централна нервна система " на интелигентния град. В тази идея " централният нерв " (известен още като " образован мозък " ) на интелигентния град е образован действен център (IOC) и център за огромни данни на града. Крайната цел на цифровата промяна е да оборудва градовете с цифров мозък. Нововъзникващите „ калкулации в целия град “ ще интегрират данни в разнообразни промишлености и домейни, с цел да основат голям бизнес и обществена стойност. Днес новите системи за безвреден град разрешават централизирано ръководство в разнообразни отдели, в това число социална сигурност, превоз, запазване на околната среда и помощ при бедствия “, добави господин Сю.

По време на събитието маркетинг шефът на Huawei Technologies България, Иван Иванов, разказа няколко сполучливи образеца по какъв начин Huawei внедри своите решения за интелигентен град в разнообразни европейски градове. Например, мрежата за електронно ръководство в Аликанте, Испания, беше прекомерно остаряла, с цел да поддържа възходящата потребност на своите жители и милионите туристи, посещаващи провинцията. Huawei оказа помощ на Аликанте да построи ефикасни, унифицирани мрежи за офиси и центрове за данни, позволявайки на IT и IP системите да се свързват, с цел да подсигуряват бързото внедряване на новаторски цифрови услуги. „ Предимствата на решението на Huawei са както за жителите на Аликанте, по този начин и за чиновниците на провинциалния съвет. Работата в границите на Съвета стана по-гъвкава и ефикасна, а жителите правят оценка усъвършенстваните услуги. “, изясни господин Иванов.

Решенията за интелигентно ръководство на Huawei могат да бъдат внедрени както в държавния бранш, по този начин и в промишлеността. Например, неотдавна компанията откри европейски център за доставки в Пати, Унгария, който разпределя десетки хиляди поръчки всеки месец. Центърът е изцяло цифровизиран и разполага със личен 5G мрежа, което го прави един от първите 5G „ умни “ индустриални центрове в Европа. Дигитализацията на центъра спомага за ускорение на осъществяването на поръчките, по-добро качество на услугите и по-ниски разноски, което е доста значимо.

„ Бъдещето е в този момент и то зависи напълно от всички нас и по какъв метод оптимално ще се възползваме от новаторски решения и най-хубави световни практики “, добави Иван Иванов, маркетинг шеф на Хуауей Технолоджис България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР