Умната фабрика на Шнайдер електрик“ в Пловдив стана Фабриката на

...
Умната фабрика на Шнайдер електрик“ в Пловдив стана Фабриката на
Коментари Харесай

След люта конкуренция: Пловдивска компания стана Фабрика на...

Умната фабрика на „ Шнайдер електрик “ в Пловдив стана „ Фабриката на годината “.  Предприятието за автоматизирани прекъсвачи се пребори за наградата в конкуренция с още 24 компании – от дребни компании до индустриални колоси, съвсем по равно български и задгранични. На финалната права останаха шест, като болшинството бяха пловдивски.

Конкурсът „ Фабрика на годината “ се провежда за първи път тази година от Община Пловдив, Тракия Тех и вестник „ Капитал “. Победителят ще носи купата до идващото издание на състезанието през 2023 година.

От три години заводът на „ Шнайдер Електрик “ в България е сертифициран като Smart Factory  – най-високия вътрешен стандарт на групата за индустриално произвеждане, автоматизация и дейно ръководство на процесите. В момента над 70% от процесите в него са напълно автоматизирани. Заводът има личен състав от към 800 души, а административният състав е не повече от 7%. В състезанието умната фабрика се показа с план за самообучаващ се надзор върху качеството на заварките за прекъсвачи Debora. На основни места за производството са конфигурирани към 20 самообучаващи се камери, които разпознават възможни недостатъци, показват от компанията. Предприятието сега построява и първата в България новаторска система за геотермална сила. Макар че и сега компанията употребява природен газ единствено по няколко месеца през зимата, инсталацията ще я направи напълно самостоятелна от горивото.



„ Шнайдер Електрик “ участва в Пловдив със собствен цех от 2007 година. Инвестицията бе за 22 милиона евро. Сега тече уголемение на завода с 3000 кв. м. и увеличение на индустриалните мощности.

Отличието за най-иновативен план на 2022 година пък отиде в " Сенсата технолоджис България ", която има подразделения в Пловдив, Ботевград и София. Последната разработка на пловдивския екип на компанията бе за изкуствен интелект, който замества оператора в някакъв стадий от производството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР