Умна система ще направи тротоарите и улиците на Лас Вегас

...
Умна система ще направи тротоарите и улиците на Лас Вегас
Коментари Харесай

Лас Вегас тества смарт-система за управление на паркирането


Умна система ще направи тротоарите и улиците на Лас Вегас по-спокойни
(снимка: CC0 Public Domain)

Градската администрация на Лас Вегас и частната компания Cox Communications стартираха пилотно партньорство, с цел да тестват интелигентно решение за ръководство на крайтротоарното пространство, ориентирано към понижаване на тапите в центъра на града.

Целта на новия пилотен план е да понижи в центъра на Лас Вегас. Експериментът ще обхване част от тротоара на Мейн Стрийт, попадаща в централната част на града, където има крайтротоарни зони за качване и слизане. Това са сектори със самобитни паркоместа, където е планувано да стопират рейсове, таксита или други леки коли за качване или слизане на пасажери, т.е. за къс престой. На съответното място се обслужват най-вече таксиметрови коли и коли за споделени пътувания.
още по тематиката
На въпросната права за краткотрайно паркиране край тротоара ще има два цифрови павилиона, които ще употребяват видеоаналитични логаритми и технология за, с цел да ръководят по-добре дейните зони за качване и слизане. Очаква се това да направи тротоарите и улицата по-безопасни за посетителите и пешеходците.

„ Градът работи по разнообразни интелигентни и новаторски публично-частни партньорства, тъкмо като това ”, сподели кметът Каролин Гудман, представен от. „ Оценяваме Cox за ексцентричното им мислене и подпомагане, до момента в който работим дружно за облекчение на тапите в нашия център. Идеи като тази ще отведат града ни в бъдещето ”.

Фирмата пък изясни, че видеоанализът от устройства по бордюра ще улавя информация за транспортното средство и регистрационния номер и ще изпраща данните до павилионите, с цел да се започва таймер за назад отброяване. Ако транспортното средство остане в зоната за товарене след края на противоположното отброяване, системата ще рапортува непосредствено в локалния център за ръководство на градския трафик.

Представител на Cox оповестява, че шестмесечният пилотен план е почнал при започване на март след седмици на тестване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР