Умишлен палеж в колектор, предизвикан при опит за кражба, остави

...
Умишлен палеж в колектор, предизвикан при опит за кражба, остави
Коментари Харесай

Умишлен палеж в колектор остави без ток 6 столични квартала

Умишлен палеж в колектор, провокиран при опит за кражба, остави без електрозахранване късно нощес 12 600 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в 6 столични квартала, оповестиха от сдружението.

Засегнати бяха семейства и икономически консуматори в " Захарна фабрика ", " Илинден ", " Св. Троица ", " Западен парк ", " Фондови жилища " и " Банишора ".

Екипи на ЧЕЗ са установили използването на запалителни средства в колектора и вреди по кабели на сдружението. Един от развалените кабели е 110 kV, положен единствено преди две години.

От ЧЕЗ са основали организация за различно зареждане на засегнатите клиенти до премахване на повредите.

„ Имаме опит с сходни умишлени пожари. Те се правят за изключване на електрозахранването, обезпечаване на опция за обелване на кабелите, събаряне на медния им екран и предаването му в пунктове за изкупуване на цветни метали. Кабелите, които поставяме в последните години обаче, са основани по напълно нова технология и не съдържат мед. Докато няма прецизно законодателство в тази посока обаче, сходни нападения ще продължат и ще основават дискомфорт на хората “, сподели Виктор Станчев, основен действен шеф на ЧЕЗ Разпределение България.

От ЧЕЗ са взели всички вероятни ограничения за отбрана на колектора, които са в нейните благоприятни условия, като са обезпечили и жива защита посредством възнаграждение на външна компания, която прави обходи. Дружеството разчита на способените органи за изясняване на всички условия към случая и определяне на нарушителите. Компанията се надява със съдействието на виновните институции да се преустановят похищенията по електроенергийната инфраструктура.

Дружеството осведоми потребителите в засегнатите региони, че след премахване на вредите ще възвърне естествената скица на електрозахранване на клиентите, като е допустимо това да бъде съпроводено с кратковременни изключвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР