Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. Цветан Лазаров в

...
Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. Цветан Лазаров в
Коментари Харесай

Умишлен палеж на кабелна шахта остави столичния квартал Дружба без ток

Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. Цветан Лазаров в столичния кв. Дружба провокира щета на кабелна линия и остави без електрозахранване към 5500 семейства и компании в региона на ж.к. Дружба 2, кв. Гара Искър и 7-ми км. ЧЕЗ Разпределение възвърне електрозахранването по различно трасе.

В разследване на пожара в шахтата са наранени и други електропроводни линии. Дружеството започва неотложно ремонтни действия за привеждането им в обикновено експлоатационно положение и недопускане на спомагателни повреди. В тази връзка са вероятни краткотрайни разстройства на електрозахранването за да се обезопасят развалените кабели и да се подсигурява животът и здравето на чиновниците на компанията.

За умишления палеж са известени органите на Министерство на вътрешните работи и представители на регион Искър.

В момента ЧЕЗ Разпределение прави огромна реорганизация на стойност 4,5 млн. лева на подстанция „ Фестивална “, която доставя електрическа енергия на кв. Дружба и други столични квартали. За интервала на осъществяване на сходни обекти се употребява различно електрозахранване на потребителите. Това води до риск от претоварване на мрежата и е допустимо пораждане на повреди, както се случи в кв. Дружба предишни дни. Посегателства върху уреди от мрежата съставляват сериозна опасност за сигурността на различното зареждане и усилват риска от повреди и неудобства за клиентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР