Умели хирурзи са извършвали трепанации в древна Молдова. Преди няколко

...
Умели хирурзи са извършвали трепанации в древна Молдова. Преди няколко
Коментари Харесай

Умели хирурзи са извършвали трепанации в древна Молдова

Умели хирурзи са правили трепанации в антична Молдова. Преди няколко хиляди години, на територията на актуалното Приднестровие, район в източната част на Република Молдова, живее племе, което ловко пробива дупки в черепа.Трепанацията е толкоз мощно развита тук, че пациентите са се възстановявали даже след няколко дупки в главата (!) (HiddenTruth.site).Първият подобен череп е открит в Приднестровието преди три години. Наскоро тук е открит втори череп, с два отвора в горната част. Съдейки по степента на излекуване, пациентът е претърпял добре и двете интервенции. Живял е най-малко още няколко години след тях.Първият и вторият черепи са открити в гробните могили в с. Глиное, в региона на Слобозия (Slobozia). Руските археолози разкопават това място от няколко години.

 Първият череп
Първият череп Според доктор Сергей Слепченко от Новосибирския институт по археология и етнография, останките най-вероятно са принадлежали на боец. А интервенцията е осъществена благодарение на обезболяващи, най-вероятно канабис.Учените не знаят с каква цел са били пробити тези дупки. Според най-разпространената версия, това за облекчение на главоболие, лекуване на епилепсия или “мания за спиртни питиета ” (алкохолизъм).

 Вторият череп
Вторият череп Такива черепи, със следи от трепанация, нормално се срещат доста рядко. Да се открият два, в един и същи регион, за три години е необикновен триумф. Това също демонстрира, че такива интервенции са били доста постоянно срещани тук.
Четете още: В Китай, хора от актуалния вид са живели преди 10 хиляди години Последният открит череп е датиран 4 хиляди години (бронзовата епоха) и принадлежи на човек от така наречен Ингулска катакомбна просвета. Вероятно, трепанация е правена посредством изстъргване на костта с бронзов инструмент.Дупките в черепа не са единственото нещо, което е изненадало археолозите в тези открития. Останките на този човек, били заровени разчленени. Какъв е този обред, можем единствено да гадаем …

 Останките на индивида са заровени разчленени
Останките на индивида са заровени разчленени Наред с останките, на погребението са открити глинени делви и дребни домашен предмети.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР