УМБАЛ Свети Георги“ излезе с позиция относно случая с бащата

...
УМБАЛ Свети Георги“ излезе с позиция относно случая с бащата
Коментари Харесай

Позиция на УМБАЛ Свети Георги по случая с бащата на детето с пукнатата глава

УМБАЛ " Свети Георги “ излезе с позиция по отношение на случая с бащата на детето с рана на главата..

По случая е осъществена инспекция, в това число и на записите от камерите в Спешното поделение (СО). Установи се, че бащата е посетил Следствен отдел към окръжна прокуратура в 15:55 часа като е видно, че до момента в който родителят води спор със служителка на регистратура, детето се движи към него във очевидно положително положение и без кръвотечение от раната. В 15:59 часа (4 минути по-късно) бащата към този момент се намира пред Спешния кабинет, където фактически в този миг има скупчване на хора. Бележките за етническата принадлежност на близо " 90% от тях “ и образците за " разпределяне на плесници понякога “ считаме за извънредно неуместни.

Тук обръщаме внимание, че всеки жител на Република България има право на еднакъв достъп до здравна помощ, а подбуждането към ненавист, принуждение или дискриминация е форма на закононарушение.

Буквално минута след идването пред незабавен кабинет от видеозаписа се наблюдава, че бащата хвърля смачкания триажен лист и напуща отделението дружно с детето. През това време дежурният доктор търси детето за обзор, само че то към този момент е напуснало рамките на болничното заведение. Въпреки натовареността на звеното, обслужването на детето от постъпването до самоволното овакантяване на бащата е траяло не повече от 6 минути и за нас остават неразбираеми аргументите за неприятното отношение към болничното заведение и личния състав, показано посредством обществената мрежа и медиите.

Болничното управление акцентира, че се отнася с схващане към паниките на родителите, изключително когато те са свързани със здравето на децата им. В същото време предумишлено агресивното държание към медицинския личен състав, изключително в сериозните и незабавните клинични структури, уронва доверието сред лекари и пациенти, и основава предпоставки за повече спорове, от които никой няма изгода.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР