УМБАЛ „Свети Георги“ е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна

...
УМБАЛ „Свети Георги“ е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна
Коментари Харесай

Болница Свети Георги“: Починалото момче е пострадало при ПТП и не е потърсило помощ веднага

УМБАЛ „ Свети Георги “ е предоставила цялостната здравна документи на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, сложени от проверяващите органи. Това се споделя в позицията на пловдивското лечебно заведене по отношение на случая с умрялото 18-годишно момче. Неговите родители настояват, че лекарска неточност от страна на медицинския личен състав е довела до съдбовния край.

Новите сведения, получени в хода на осъществяваната инспекция са, че има данни пациентът да е потърпевш при пътно-транспортно произшествие, като в началото не е потърсил здравна помощ. Доста по-късно след контузията и след появяването на по-засилени признаци на черепно-мозъчна контузия, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било превозено от ЦСМП в Спешното поделение на болничното заведение, споделят от УМБАЛ „ Свети Георги “.

Назначени и осъществени са съответните диагностични проучвания и пациентът е признат за лекуване на черепно-мозъчната контузия. Видът и обсегът на лечението са били разисквани с целия колектив на клиниката. Терапията е била ориентирана към преодоляване на положението и признаците – лекуване, ориентирано към понижаване на мозъчния оток.

За изясняване на аргументите за гибелта е била назначена съдебно-медицинска експертиза, само че лечебното заведение не е осведомено с резултатите от нея, защото материалите от досъдебното произвеждане се разгласяват само по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена инспекция, като се открива, че пациентът е бил следен, в това число в деня на неговата гибел и е бил в схващане и изцяло контактен, след което утежняването му е настъпило ненадейно.

Категорично не сме съгласни с изказванията на околните на умрелия, описващи държанието на медицинския личен състав в Клиниката по неврохирургия. Не бихме желали да разясняваме в елементи тези изказвания и на този стадий ще проявим схващане към положението на родителите. Въпреки погрешните обвинявания и медийния напън, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече детайлности по отношение на контузията, хронологията на събитията, лекуването и положението на младежа, се споделя още в известието на болничното заведение.

Образувано е досъдебно произвеждане, чиято цел е да обясни цялата фактическа конюнктура и да реши има ли данни за лекарска неточност и закононарушение. Оказали сме цялостно подпомагане на органите на досъдебното произвеждане и ще продължим да го вършим, приключват от УМБАЛ „ Свети Георги “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР