УМБАЛ Света Марина“ – Плевен получи положителна оценка за следдипломно

...
УМБАЛ Света Марина“ – Плевен получи положителна оценка за следдипломно
Коментари Харесай

Акад. Григор Горчев в предаването Най-добрите лекари: УМБАЛ „Света Марина“-Плевен притежава всичко, необходимо за съвременната хирургия

УМБАЛ „ Света Марина “ – Плевен получи позитивна оценка за следдипломно образование от професионално направление „ Операционна и превързочна техника - за медицински сестри и акушерки “.

Университетската болница „ Света Марина “ – Плевен е утвърдена за период от 5 години да прави следдипломно образование на лица с професионална подготовка по здравна специалност от професионално направление „ Операционна и превързочна техника - за медицински сестри и акушерки “.

Обучението се организира в интегрирани операционни зали, което дава опция за надзор от една точка на цялото съоръжение в операционната зала, дейно ръководство на документите и изображенията от всички камери в залата

Работа с инсталация от най-голям клас

Възможност за образование при стандартна, ендоскопска и роботизиранан хирургия

Връзката с болничната осведомителна система разрешава бърз достъп до всички изображения от образна диагностика, информация за приложено медикаментозно лекуване и проучвания на пациента

Софтуерът разрешава мигновено прекосяване от режим на един тип интервенции към различен. С натискане единствено на един бутон се трансформира цялата конюнктура в залата – от вида осветяване в операционната зала до позицията на операционната маса.

Притежава характерни теоретични познания и на практика умения и може да ги ползва по време на разнообразни хирургични интервенции.

Организира и управлява сестринските грижи в операционен блок и превързочна, според от наличните човешки и материални запаси.

Участва при обезпечаване сигурността на пациента и екипа.

Прилага характерни хигиенични грижи.

Участва в образованието на стажант-сестрите и новоназначените сестри.

Прилага резултатите от научните проучвания в региона на сестринските грижи в практиката си.

В прикачения аудио файлпредставямепоредната стъпка в развиването на Университетска болница „ Света Марина “ в Плевен, в която респектът към личността на пациента, на неговите близки и на сътрудниците – медици, са водещи.

С шефа на болничното заведение, учен Григор Горчев, който насочва и специфичен привет във връзка Деня на родилната помощ – Бабинден, беседва Николай Колев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР