УМБАЛ Св. Марина“- Варна е в топ 10 за 2019г.

...
УМБАЛ Св. Марина“- Варна е в топ 10 за 2019г.
Коментари Харесай

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи престижна световна оценка за лечение на инсулт

УМБАЛ „ Св. Марина “- Варна е в топ 10 за 2019г. на лечебните заведения в интернет основания интернационален указател за лекуване на пациенти с инсулт SITS (Безопасно използване на лекувания при инсулт). Световното самопризнание е за следене на пациентите с инсулт както във връзка с лекуването им в острата фаза, по този начин и при вторична профилактика на болестта. Болницата е изцяло окомплектована с фрагменти и инсталация на международно равнище и е водещ център в страната за модерно диференцирано в това число интервенционално лекуване на пациентите с мозъчно съдова патология.

SITS е научен, некомерсиален, интернационален комитет, основан в Института Каролинска в Швеция. Създаден е от специалисти в региона на мозъчните инсулти за да сертифицира качеството на лекуването и вторичната профилактика на острия инсулт. Поради нуждата от мониториране на лекуването на мозъчния инсулт е основан и интернет основан указател за тези пациенти.

Международната версия на регистъра стартира да се употребява през 2000 година. Днес SITS регистърът е наличен на всички места по света. Центрове от над 80 страни са включени в него, като броят им бързо нараства.
Така варненската университетска болница „ Св. Марина “ се подрежда измежду лечебни заведения като Университетската болница в Хайделберг,Университетската болница в Глазгоу, Болница „ Сан Хосе “ – Португалия, Хамад Дженерал Хоспитал – Катар и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР