УМБАЛ Св. Георги - Пловдив, осъди Здравната каса за покрие

...
УМБАЛ Св. Георги - Пловдив, осъди Здравната каса за покрие
Коментари Харесай

Пловдивската УМБАЛ Св. Георги осъди НЗОК за над 600 хиляди лева

УМБАЛ " Св. Георги " - Пловдив, осъди Здравната каса за покрие разноските по лекуването на 4 деца със спинална мускулна недоразвитост, които авансово са били утвърдени, само че след това не са платени. Става дума за 4 флакона скъпоструващ препарат на обща стойност 657 158,40 лева

За този парадокс описа пред седмица bTV и даде образец с 4-годишния Боян, чието положение се подобрило в следствие от използването на медикамента. Всеки флакон коства близо 160 хиляди лева и в болничното заведение се снабдили с препарата от личната си аптека и провели лекуването, откакто подадените заявки за това са били утвърдени от касата. В хода на лечението обаче разпоредбите за снабдяването с медикамента били изменени, доставката трябвало да става от аптеки от лист, в който болничната не попада, и шефът на НЗОК отказал да заплати.

От УМБАЛ " Св. Георги " завели дело и със свое решение от през днешния ден Адиминстративният съд в Пловдив постановява, че отпущането на препарата в тези случая е трябвало да стане по реда отпреди промяната на разпоредбите, и осъжда касата да заплати.

Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР