УМБАЛ Бургас призовава доброволци - медици и граждани, да помогнат

...
УМБАЛ Бургас призовава доброволци - медици и граждани, да помогнат
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас търси доброволци за ковид отделението |

УМБАЛ Бургас приканва доброволци - медици и жители, да оказват помощ на лекарите в коронавирус отделението.

Работещите там изнемогват от непрекъснат ексклузивен труд и се затрудняват при обгрижването на пациентите, които все още са 36 души, оповестяват от лечебното заведение.

Предстои разкриването и на спомагателни 24 кревати, които също би трябвало да се обезпечат с личен състав.

Призивът на болничното заведение е най-много към новозавършилите млади лекари от цялата страна. Те могат да бъдат назначени незабавно на трудов контракт, да получават заплата и в допълнение заплащане за работа с КОВИД-пациенти, което Министерството на здравеопазването е осигурило.

Имат опция и за специализации в болничното заведение, по специалностите хирургия, акушерство и гинекология, инфекциозни заболявания, УНГ, ортопедия и травматология, кожни и венерически болести, правосъдна медицина, физикална и рехабилитационна медицина, образна диагностика, незабавна медицина, нервни заболявания, обща и клинична патология, пластично-възстановителна и естетична хирургия, клинична токсикология, пневмология и фтизиатрия, гръдна хирургия.

Студенти-медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности също могат да бъдат назначени и да се употребяват от спомагателните хонорари за работа с КОВИД-пациенти.

Всички доброволци, които нямат здравно обучение, само че желаят да бъдат в помощ на екипите в УМБАЛ Бургас, могат да бъдат назначени на трудов контракт като санитари.

Телефони за записване на доброволци:

За приключили лекари - 056 81-05-95, 056 894-707
За доброволци с немедицинско обучение - 056 894 700, 056 894 859
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР