УМБАЛ-Бургас постепенно ще намали леглата за болни от COVID-19. Последните

...
УМБАЛ-Бургас постепенно ще намали леглата за болни от COVID-19. Последните
Коментари Харесай

УМБАЛ-Бургас намалява леглата за ковид

УМБАЛ-Бургас последователно ще понижи леглата за заболели от COVID-19. Последните данни демонстрират трайно смъкване на пациентите, които се нуждаят от болничен престой. Петдесет са свободните кревати в коронавирус отделенията и към този момент е допустимо част от тях да бъдат освободени за лекуване на други заболели. Това оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

От края на предходната седмица отделението " Кардиология ", което бе затворено със заповед на Регионалната здравна ревизия в Бургас и превърнато в коронавирус поделение, възвърне естествения си темп на работа.

Тази седмица следва напълно да бъде възобновено и отделението " Ревматология ". Досега то приемаше пациенти, само че броят на леглата за ревматологично заболели бе стеснен.

В триажния център на УМБАЛ-Бургас натискът също е намалял. В последните дни междинната численост на минали с коронавирус за 24 часа е 10 души, като при част от тях банкет в болница не се постанова. Намалял е и броят на признатите деца с коронавирус - сега те са пет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР