Умъртвяването на животни в Шарково и района ще продължи, стана

...
Умъртвяването на животни в Шарково и района ще продължи, стана
Коментари Харесай

Нов екип ветеринари ще опита да вземе проба от Болярово

Умъртвяването на животни в Шарково и региона ще продължи , стана ясно след изключителното съвещание на Кризисния щаб късно нощес, оповестява НоваТВ.

Заради напрежението в Болярово, щабът е решил нов екип от ветеринарни лекари да вземе нужната втора проба за проучване .

Министрите на земеделието Румен Порожанов и на вътрешните работи Валентин Радев обясниха, че се подхващат всички нужни ограничения, с цел да не се популяризира заболяването .

 Порожанов се оплака, че фермерите пречат на управляващите
Порожанов се оплака, че фермерите пречат на управляващите

В страната има пет огнища, в стадото на вуйна Дора няма позитивна проба

Не е ясно обаче по кое време евтаназирането на животни ще продължи. В интернет ще се качи информация за координатите на зоните за сигурност .

" Браншовите организации и локалните кметове ще коментират заплахите от разпространение на чумата, с цел да се тушира напрежението по места ", изясни вътрешният министър.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи е готово да ревизира подозрения за укриване на животни , в случай че Агенцията по сигурност на храните изиска това.

" Няма смяна в метода на деяние ", изясни земеделският министър Румен Порожанов.

 Борисов умилителен от фрагмента по какъв начин Нинова гали чумава козичка
Борисов умилителен от фрагмента по какъв начин Нинова гали чумава козичка

Да не се хвалим за мигрантите, с цел да не ни завиждат, желае министър председателят

Припомняме, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова опроверга вътрешния министър Валентин Радев, че левицата е дала поддръжка за ограниченията против чумата . Нинова недоумява и за какво се стопира евтаназията . Корнелия Нинова желае и оставката на Румен Порожанов. Тя не приема взетите към този момент оставки като съществено деяние .

На брифинг вътрешният министър Валентин Радев разгласи, че с министър Порожанов ще отидат в Народното събрание, с цел да се опитат да убедят всички политически сили да поддържат ограниченията . По думите на Радев държанието на някои политически сили заплашва националната сигурност. Порожанов и шефът на БАБХ демонстрираха бланки от проучвания от френската лаборатория. Експертите са безапелационни, че все още две са огнищата на чума в страната - стадото на баба Дора в Шарково и едно в Болярово.

Временно евтаназията бе спряна, точно поради напрежението в обществото, само че общините със болест от чума бяха сложени под непоколебим надзор.

 Собственичката Анна от Болярова не дава втора проба от стадото си
Собственичката Анна от Болярова не дава втора проба от стадото си

Според Биков, Нинова е отговорна за срутва на доверие, а социалистът Иванов вижда анархия и безпорядък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР