Ултрабързият хиперлуп е една стъпка по-близо да се превърне в

...
Ултрабързият хиперлуп е една стъпка по-близо да се превърне в
Коментари Харесай

Хиперлупът една стъпка по-близо да се превърне в реалност

Ултрабързият " хиперлуп " е една стъпка по-близо да се трансформира в действителност, откакто за първи път сполучливо беше тествана капсула, която се движеше със скорост от 308 километра в час, оповестяват международни организации.

Американската компания Хиперлуп 1 (Hyperloop One) разгласи, че прототипът за високоскоростна транспортна система, която разрешава дистанцията от Лондон до Единбург да се взема единствено за 50 минути, доближи скоростта на тестова права от 500 метра в пустинята в щата Невада.

The near-supersonic rail system known as hyperloop has passed another key milestone on its path to become reality pic.twitter.com/JGiHPZWYYh
— AFP news agency (@AFP) August 3, 2017

Така за първи път компанията изпита капсула в предопределената за това тръба. Хиперлуп 1 организира първото си тестване през май, когато по-малка капсула доближи скорост от 112 километра в час.

Последното тестване е забележителна стъпка в развиването на транспортната система.

Това е началото на една нова епоха на превоз, сподели Шервин Пишевар, съосновател на Хиперлуп 1.

Достигнахме историческа скорост от 308 километра в час, вълнуваме се, защото най-сетне ще покажем на света, че Хиперлуп 1 ще има " хиперлуп ", добави той.

От компанията допълват, че капсулата е ускорила до 308 километра в час през първите 300 метра и по-късно е понижила скоростта. Капсулата е с дължина 8,7 метра, 2,4 метра ширина и 2,7 метра висока.

 От Ню Йорк до Вашингтон за 29 минути? Мъск получи утвърждение за
От Ню Йорк до Вашингтон за 29 минути? Мъск получи утвърждение за " хиперлуп "

С рейс от Вашингтон до Ню Йорк е към 4-5 часа

Обаче задачата на Хиперлуп 1 е била да доближи до 402 километра. Изпитанието сподели, че планът се е доближил до високоскоростните влакове в Япония, които се движат с към 321 километра в час, само че по-бавно от заплануваните над 400 километра в час.

Новата система разрешава потребление на трен без вагони, движещ се на магнитна възглавница в тръба с намалено въздушно налягане, което води до доста едва търкане. Плановете са капсулите да могат да се движат със скорост до 1 200 километра в час.

" Хиперлуп " концепцията е на Илън Мъск и датира от 2013 година. Предлаган от него план включва дистанцията от Лос Анджелис до Сан Франциско да се взема за 30 минути.

Все още няма сходна работеща система в света.

През предишния месец Мъск разгласи, че е получил " вербално " утвърждението на държавното управление компанията му за инфраструктура The Boring Company да построи " хиперлуп ", свързващ Ню Йорк със столицата Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР