Ултиматумът, който Москва беше дала на защитниците на Мариупол да

...
Ултиматумът, който Москва беше дала на защитниците на Мариупол да
Коментари Харесай

Последният бастион на защитниците на Мариупол: хиляди се крият в Азовстал


Ултиматумът, който Москва беше дала на бранителите на Мариупол да се предадат, изтече и офанзивите против града бяха възобновени. Хиляди украинци към момента се намират в металургичния комплекс " Азовстал ".

Битката за металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол продължава. По данни на локалните управляващи в него се намират както украински военни, по този начин и доста цивилни. Те са се скрили там по време на обстрела на града от страна на съветската войска, твърди Михайло Вершинин от полицията в Мариупол.

" Те не имат вяра на руснаците. Виждат и по тази причина остават в пространствата на завода ", споделя Вершинин. Информацията за броя на цивилните, които се намират в " Азовстал ", не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Ултиматумът на Москва изтече

Големи елементи от Мариупол се намират под контрола на съветските военни. Но се счита, че в големия комплекс " Азовстал ", който включва и подземни уреди, се крият хиляди украински бранители.

Русия им сложи ултиматум.. " Гарантираме, че животът на всички, който смъкна оръжието си, ще бъде пощаден ", съобщи началникът на Националния център за ръководство на защитата на съветските въоръжени сили Михаил Мизинцев, представен от организация ТАСС. Ако съпротивата продължи, " всички те ще бъдат унищожени ", заплаши той.

След като ултиматумът изтече, Русия продължи офанзивите си против Мариупол. Украинският общоприет щаб заяви за съветски ракетни и бомбени офанзиви. Били са употребявани и свръхзвукови бомбардировачи Ту-22М3. Предполага се също, че съветски елементи се готвят за морска интервенция на пристанището в Мариупол.

Жертвите на обсадата може да са хиляди

Вчера президентът Володимир Зеленски предизвести, че убийството на украински бойци в Мариупол ще докара до прекратяване на договарянията за мир сред Украйна и Русия.

Според полицейския шеф Вернишин към 100 000 поданици. Руските войски са ги принудили да разчистват отломки против храна, а телата, които са открити, са били заровени в всеобщи гробове, твърди той. Преди войната Мариупол имаше близо 400 000 поданици.

Властите в Украйна и интернационалните организации се притесняват, че цивилните жертви в Мариупол може да са хиляди. Пристанищният град на Азовско море е от стратегическо значение. Той се намира на маршрута сред анексирания от Русия Крим и следените от проруските сепаратисти региони в Източна Украйна.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР