Улиците на италианския град Модена се превърнаха в тестова площадка

...
Улиците на италианския град Модена се превърнаха в тестова площадка
Коментари Харесай

IBM научи колите на Maserati да виждат зад ъгъла

Улиците на италианския град Модена се трансфораха в тестова площадка за създаване на нова технология за отбягване на конфликт, която разрешава на колите да " виждат " през постройките и други транспортни средства, с цел да избегнат произшествия. Проектът CLASS се провежда от екипа на IBM Research в съдействие с Университета на Модена и Реджо Емилия (UNIMORE), Суперкомпютърния център в Барселона (BSC), Atos, италианската марка Maserati и община Модена.

Като част от плана, IBM създаде пробен първообраз на система, която комбинира периферни калкулации с облачни инфраструктури, свързвайки общинския организационен проект и транспортни средства като източници на информация за кръстосано валидиране в действително време. Специалистите конфигурират датчици по улиците и ги свързват с центъра за данни на града посредством оптична мрежа. Този център стартира да действа като облак.

Седанът Maserati Quattroporte и кросоувърът Levante са оборудвани с разнообразни датчици, в това число HD камери, лидари и GPS, свързани към инфраструктурата на града посредством специфичен сегмент на LTE мрежата. Автомобилите са оборудвани и с графични ускорители Nvidia Jetson и преносими компютри Advanced Driver Assistance System.

По време на проби като част от плана CLASS, Maserati Quattroporte и Levante се движат по улиците на Модена, изпращайки данни от датчиците си до центъра на града. Предупрежденията за евентуална заплаха се демонстрират на екраните на преносимите компютри. Известията интензивно предизвестяват водачите за евентуални конфликти и трудности, давайки им задоволително време да реагират. Ключът към ефикасната работа на системата е консолидираното в действително време на данни от камери и датчици, конфигурирани на преминаващи транспортни средства, с автомобила и облака.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР