Улиците на градовете в Еквадор остават тихи след ден на

...
Улиците на градовете в Еквадор остават тихи след ден на
Коментари Харесай

Войници патрулират по улиците на Еквадор заради обявеното извънредно положение

Улиците на градовете в Еквадор остават тихи след ден на невиждано принуждение, откакто маскирани мъже щурмуваха публичната телевизия в град Гуаякил и в страната имаше бомбени детонации.



По улиците патрулират военни. Над 130 чиновници на затвори остават заложници в 5 пандиза в страната. От понеделник е оповестено 60 - на ден изключително състояние, откакто фамозен разбойник изчезна от пандиза. Остава неразбираемо дали офанзивата против малкия екран в най-големия град в Еквадор - Гуаякил е обвързвана с изгубването на водача на гангстерската тайфа " Лос Чонерос " - Адолфо Масиас или Фито, както е по-известен.

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа разгласи война на проведената престъпност и изпрати армията против въоръжените банди и терористични формирования след въоръжено нахлуване в телевизионното студио.

Властите дадоха обещание и да стартират депортация на задгранични пандизчии, изключително на тези от Колумбия. Според държавното управление, насилието е в отговор на проектите да бъде издигнат нов затвор със засилени ограничения за сигурност за водачите на гангстерски групи. Перу също разгласи изключително състояние поради насилието в Еквадор.

Пред Българска национална телевизия Владимир Стоичков - учител по публицистика в университета в град Лоха в южната част на Еквадор съобщи, че към момента няма разумно пояснение за протичащото се в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР