Улица в Пловдив заприлича на сметище. За това сигнализираха читатели

...
Улица в Пловдив заприлича на сметище. За това сигнализираха читатели
Коментари Харесай

Пълна мизерия! Улица в Пловдив заприлича на сметище, заради липса на контейнери

Улица в Пловдив замязя на бунище. За това алармираха читатели на TrafficNews , които живеят в регион „ Северен ”. Пловдивчаните описаха, че на ул. „ Иван Рилски ” липсват контейнери за боклуци, а боклуците от семействата се изхвърлят на улицата.
Прочетете още
По улицата има ситуирани жилищни здания, в които живеят доста хора, които не знаят къде да изхвърлят отпадъците си. Живущи в региона споделят, че всички контейнери в квартали  били вдигнати преди година, когато е стартирал ремонтът на улицата.

„ Една година половината квартал изхвърля боклуците си на тротоара и се събираха три метрови камари, дълги по пет, шест метра. Някакъв смут е! ”, споделят жителите.

За известно време контейнерите са били върнати, само че сега още веднъж липсват, което изнервя пловдивчаните, знаещи какви ще бъдат следствията.

„ Сега изключително в тези жеги е извънредно рисково. Изхвърлят се какви ли не отпадъци. В квартала има улични животни, които разнасят отпадъците на всички места, това си е и заразно ”, разясняват още пловдивчани.

Гражданите упорстват да се сложат контейнери, защото не считат за обикновено жителите в региона да изхвърлят боклуците си на тротоарите, намиращи се наоколо до игрище, офиси, магазини и до основен бул. в града.

По този мотив потърсихме общинското дружество „ Чистота ”. От там потвърдиха, че контейнерите на ул. " Иван Рилски " в действителност са отстранени. Причината са строително-ремонтни действия от страна на ЕВН, заради което не е вероятен достъпът на сметовозите до улицата.

Съгласно издадена от кметството на регион " Северен " заповед съдовете за боклук са преместени до най-близките места - на не повече от 20 до 50 метра от досегашните, където могат да бъдат обслужени. За тази смяна от районното кметство са разлепили осведомителни листовки.

От " Чистота " приканват живеещите в квартала да се съобразят с настоящата обстановка. Тъй като до момента това не се случва, отпадъците като тези на фотосите всеки ден от понеделник до събота в това число се събират с челни товарачи и се извозват със самосвали към депото, като за това се ангажира спомагателен запас.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР