Улица Иван Вазов най-после ще бъде отворена за движение. Колите

...
Улица Иван Вазов най-после ще бъде отворена за движение. Колите
Коментари Харесай

Окончателно! Отварят ул. Иван Вазов до 10 дни

Улица " Иван Вазов " най-сетне ще бъде отворена за придвижване. Колите ще тръгнат по паважа до 10 дни, увери през вчерашния ден кметът Иван Тотев. Комисията, отпред със зам.-кмета по превоза Златин  Велев, ще заседава през днешния ден, с цел да реши по кое време ще могат да бъдат махнати загражденията, сложени след пожара на тютюневите хранилища сред ул. " Кап. Андреев " и " Екзарх Йосиф ". 

Възможно е улицата да се отвори  дори до края на тази седмица, допусна градоначалникът. Експертите от комисията би трябвало да кажат дали колите ще могат да тръгнат и по прилежащите улици към изгорелите хранилища, където трафикът е спрян от лятото на 2016 година От Националния институт за недвижимо културно завещание са одобрили плана за възобновяване на постройката на " Р.И.П.А ", от която е тръгнал огънят.  Складът е укрепен с огромни железни колони и няма по какъв начин стените да паднат. Собствениците сами ще решат по кое време и по какъв начин да възвръщат потърпевшите здания. 

Улица " Одрин ", където преди две години притежателите бяха съборили някогашния тютюнев склад, остава обаче още дълго затворена. За разрушената постройка на тютюневия склад там се водят правосъдни разногласия. Тя е порутена и към момента не е обезопасена, по тази причина водачите не могат да употребяват този маршрут.   

Пет видеокамери  ще бъдат инсталирани през май в пешеходния подлез на бул. " Цар Борис III Обединител " от северната страна на Тунела. Записващите устройства ще са противоударни, направени от здрав материал. Мярката се вкарва, тъй като подлезът се е трансформирал в цел за вандали, изясни през вчерашния ден кметът. Вече няколко пъти пешеходното пространство се разрушава, макар че в ремонта са вложени значително средства от общинския бюджет.  С помощта на Биг Брадър в Общинска защита ще наблюдават кой нарушава закона и незабавно ще уведомяват полицията. Наскоро във фейсбук  беше пуснат клип от младежи по какъв начин едно момиче разрушава с крайник облицовката в подлеза, а нейният другар я насърчава да удря по-силно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР