Уличното осветление в София предизвика напрежение между независимия общински съветник

...
Уличното осветление в София предизвика напрежение между независимия общински съветник
Коментари Харесай

Бонев и Кръстев в ожесточен спор за уличното осветление в София

Уличното осветяване в София провокира напрежение сред самостоятелния общински консултант от " Спаси София " Борис Бонев и зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев.

Бонев разкри информация за социална поръчка, която е разграничена сред две компании, и е с доста повишени цени. Кръстев отвърна, че е съумял да понижи цените посредством анекс с фирмите.
И Фандъкова също ще ревизира осветлението на София
„ Вътрешен одит “ на Столична община ще извърши инспекция на процедурите по желание на реализатори за ремонт и създаване на ули...
Прочети повече
Зам.-кметът по превоза изясни, че когато протоколът е дошъл при него, е забелязал, че концепцията на едната компания е да има по-високи цени за създаване, а другата по-високи цени за поддръжка. " Поканих компаниите и споделих, че няма да подпиша контракт с тях, до момента в който не редуцират цените. Има такива анекси и с двете компании ", изясни Кръстев.

Той добави, че столична общината съпоставя цените на единия и другия участник, а не цените на пазара.

Към момента ресорът " Улично осветяване " се ръководи от Кристиан Кръстев. Според Бонев прехвърлянето на осветлението от бранш " Строителството " е направено съзнателно.

„ Разбира се, че ще подам оставка в случай че се наложи. Не съм упорствал уличното осветяване да мине към моя сектор. Този въпрос би трябвало да се насочи към кмета на града Йорданка Фандъкова, която е взела това решение “, отговори Кръстев.
Петков разпорежда инспекция за уличното осветяване в София (СНИМКИ И ВИДЕО)
Столична община е сключила контракт с две компании за поддържане на уличното светление на стойност 74 млн. След като стана ясно от общ...
Прочети повече
Припомняме, че публичната поръчка е на стойност 73 млн. лева и е за създаване и поддръжка на улично осветяване, подписана с две компании. Това което прави усещане на Бонев са другите цени на една лампа в двете компании.

Отношение по проблема с публичната поръчка за уличното осветяване в София взе и министър председателят Кирил Петков, който разпореди инспекция и още веднъж стартира концепцията Антикорупционната комисия да е с проверяващи функционалности.

Проверка разпореди и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Резултатите от двете инспекции занапред се чакат. 

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР