Улични кучета тормозят жителите на Момчилград. Обикаляйки на глутница, четириногите

...
Улични кучета тормозят жителите на Момчилград. Обикаляйки на глутница, четириногите
Коментари Харесай

Кучета сеят паника в Момчилград

Улични кучета тормозят жителите на Момчилград.

Обикаляйки на глутница, четириногите всяват суматоха. За това алармираха жители пред Novini.bg. "Лежат в тревата в градския парк, където в топлите дни има доста хора, най-вече деца ", описа мъж, чийто наследник за малко не е бил нахапан. Само преди дни петокласник е изпитал ужаса против него да изскочи грамадно улично куче. За благополучие наоколо е имало човек, който е съумял да удари четириногото и по този начин да предотврати случай. А с изключение на в парка, кучетата се разхождат и в двора на учебните заведения. Така пребиването в центъра на града се трансформира в същински сървайвър, като на хората им се постанова да заобикалят глутницата.



Някои от хората към този момент обмислят да създадат подписка, която да входират в общината. Категорични са, че казусът се неглижира и се притесняват, че може да стане случай и чак тогава локалната власт да се задейства. Напоследък у нас от ден на ден жители се оплакват от уличните кучета.



Свидетели сме и на не малко случаи на произшествия с домашни любимци, оставени без контрол от стопаните си. В началото на април край село Железница три деца и мъж бяха нападнати от ротвайлери, оставени да се разхождат сами и без намордници. Това наложи незабавни инспекции на домашните животни в страната. Проверяват се регистрациите и разрешенията за развъждане на кучета, спадащи към нападателна порода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР