Уличените в използването на забранен препарат трима плувци - Здравко

...
Уличените в използването на забранен препарат трима плувци - Здравко
Коментари Харесай

Тримата, уличени с допинг, плувци получиха мощна подкрепа от съотборниците си

Уличените в потреблението на неразрешен препарат трима плувци - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, получиха мощна поддръжка в обществените медии от елитните български състезатели в този спорт.

От федерацията по плуване упрекнаха младите гении, че те сами са взели неразрешения препарат станозолол. Тримата спортисти обаче отхвърлиха да са вземали освен това с изключение на хапчетата в чашката, давана им от треньора Кристиян Минковски или лекаря на националния тим Любомир Петров.

Един от най-големите ни гении в плуването през последните години и съотборник на уличените Антъни Иванов написа със Facebook, че „ в случай че би трябвало да има вяра на някой, ще е на приятелите ми “. Той е национал по плуване и финалист от международни и европейски шампионати. През последните две години тренира в Съединени американски щати. В „ Инстаграм “ 21-годишният Иванов провежда онлайн среща с набедените съотборници и съобщи, че ги поддържа. Той даде обещание идната седмица да разяснява абсурда, защото сега е фокусиран над надпреварите, които му предстоят.

Тримата плувци получиха поддръжка и от 17-годишния си съотборник Йосиф Миладинов. Той влезе в историята на плуването ни, като първият българин минал границата от 49 сек на 100 м свободен жанр.

Участничката в две олимпиади и създател на над 90 ремонти на републикански върхове в България и Турция Екатерина Аврамова също отбрани момчетата. В обществените мрежи пред свои почитатели тя сподели, че познава персонално тримата уличени, а практиката за предоставяне на хапчета в чаша от страна на Кристиян Минковски не се е трансформирала от последния ѝ лагер с националния тим през 2009 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР