Ул. "Отец Паисий" е първият обект, по който ще започне

...
Ул. "Отец Паисий" е първият обект, по който ще започне
Коментари Харесай

Край на упражнението пием си кафенцето и си гледаме колата!

Ул. "Отец Паисий " е първият обект, по който ще стартира работа, когато времето разреши, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Новината заяви кметът Иван Тотев. Промяната по тази основна пловдивска улица ще е забележителна - тротоарът от страната на Главната ще бъде уголемен, ще се отстрани косото паркиране и ще се вкара паралелно такова, изясни Тотев. По думите му огромната цел на този и сходни планове е увеличение на пешеходните пространства и понижаване на зоните за паркиране в Централна градска част.
"Това, което е останало досега в пловдивската просвета - да отидеш с автомобила до кафенето, да седнеш и да си гледаш колата начело, ще става все по-трудно. Политиката ни е целенасочена, а концепцията - хората, които желаят да прекарат време на Центъра, да употребяват различен превоз ", разяснява той. "Място за коли ще има все по-малко и все по-трудно ще се намира ".

"А другите възможности, които община Пловдив ще даде, са по-модерен градски превоз, няколко буферни паркинга, усилваме и велоалейната мрежа ", изясни кметът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР