Ул. Модър, която минава покрай Транспортна болница в район Южен,

...
Ул. Модър, която минава покрай Транспортна болница в район Южен,
Коментари Харесай

Започва голямото копаене: Южният обходен колектор стартира о...

Ул. „ Модър ”, която минава около Транспортна болница в регион „ Южен ”, се затваря за реорганизация на тръбопровод и канализация по плана, прочут като Южен обходен колектор. Реалната работа започва до дни, откакто в Община Пловдив подпишат заповед за въвеждане на краткотрайна организация на придвижването. Това съобщи за „ Марица ” Бончо Бонев, който взе участие с компанията  си „ Тес Кънтракшън  груп ” в консорциума, зает с осъществяването на социална поръчка на ВиК-Пловдив ЕООД на стойност 81 млн. лв..



„ На изпълнителите е издадено позволение за разкопаване на пътните настилки по цялата ул. „ Модър ”, от кръстовището с Коматевско шосе до софийската жп линия, където се строи пробивът „ Модър - Царевец ”. Чакаме да стартират предоставените им строително-монтажни работи в първия стадий на плана ”, изясни кметът на регион „ Южен ” Костадин Язов.

Трафикът няма по какъв начин да се трансферира на новото платно, построено на ул. „ Модър ” от южната й страна като част от плана за пробива под жп линията. Пътят не е въведен в употреба и ще се употребява за строителната техника и гигантските тръби, чието сечение е сред 1,8 и 3 метра.

Към Транспортната болница ще бъде обезпечен достъп. Обходният колектор свързва „ Пещерско шосе ” по ул. „ Царевец ” и „ Модър ” с бул. „ Александър Стамболийски ”, включва част от  бул. „ Македония ”, минава по цялата ул. „ Петър Стоев ” и върви по ул. „ Нестор Абаджиев ” в „ Тракия ” към пречиствателна станция. Инвестицията е обезпечена по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 - 2020 ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР