Ул. Младежка и пространствата край нея стават споделена зона, предаде

...
Ул. Младежка и пространствата край нея стават споделена зона, предаде
Коментари Харесай

Новият генерален план за движение в Пловдив: По-малко коли и по-малко паркоместа в центъра

Ул. " Младежка " и пространствата край нея стават споделена зона, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Това предложение е залегнало в създаването на новия Генерален проект за организация на придвижването, разкри самият кмет Иван Тотев пред публицисти през днешния ден. " Идеята е забавна, споделеното пространство значи опция за прекосяване на пешеходци и коли на едно равнище ", изясни Тотев.

Паркиране няма да е разрешено, отпада и предлагането за отваряне на улицата. " Отварянето на улицата единствено би натоварило зоната ", разяснява той. 

По думите му новият общоприет проект планува споделено пространство и сред V-то Районно ръководство и бул. " Освобождение ", за бул. " Марица север " пък се обмисля еднопосочно придвижване в посока изток - запад от кметство на община " Марица " до моста на " Васил Априлов ". 

" Цялата философия на Генералния проект е по-малко коли и по-малко паркоместа в центъра, буферни паркинги, усилване ролята на градския транспорт и различния. Искаме да създадем град за хората ", безапелационен бе Тотев. В момента проектът би трябвало да бъде прегледан от КАТ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР