Укрпоща ще издаде пощенска марка, изобразяваща горящия Кримски мост. Пускането

...
Укрпоща ще издаде пощенска марка, изобразяваща горящия Кримски мост. Пускането
Коментари Харесай

В Украйна ще пуснат пощенска марка с горящия Кримски мост

" Укрпоща " ще издаде пощенска марка, изобразяваща горящия Кримски мост. Пускането на новата марка в Украйна заяви ръководителят на организацията Игор Смилянски в Telegram.

„ Утрото в никакъв случай не е било толкоз хубаво. По мотив празника пускаме нова марка с Кримския мост или по-точно с това, което е останало от него “, сподели той. Според него на марките, по-специално, ще бъдат изобразени пералня, съветска военна техника и белезници, „ които Крим къса с Русия “. Марката е подготвяна дълго време дружно с художника Юрий Шаповал, означи Смилянски. Той посочи, че тиражът му ще бъде седем милиона, а точната дата на излизане ще бъде оповестена по-късно.



За изключителното състояние на Кримския мост стана известно сутринта на 8 октомври. Националният комитет за битка с тероризма заяви, че камион е избухнал на моста. Инцидентът докара до отчасти сриване на два пътни сектора на моста и пожар на резервоарите за гориво на влака. По предварителни данни вследствие на случая са починали трима души.

Според управляващите арките не са потърпевши, потърпевши са единствено платната на пътната и железопътната част на моста. В същото време придвижването по Кримския мост към този момент е блокирано, ферибот се готви да премине през Керченския пролив. Вече тече подготовка за реставрационни действия.

По-рано Пощите на Донбас оповестиха, че в Донецката национална република е издадена пощенска марка в поддръжка на " специфичната военна интервенция " в Украйна. Както се прецизира, на новата марка № 286 „ Залезът на нацизма “ е изобразен признакът на спецоперацията — латинската писмен знак Z.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР