Укровластите веднага обвиниха руската страна във разрушаването на Каховското водохранилище

...
Укровластите веднага обвиниха руската страна във разрушаването на Каховското водохранилище
Коментари Харесай

Защо му е на Киев да унищожава Каховската ВЕЦ?

Укровластите незабавно упрекнаха съветската страна във разрушаването на Каховското водохранилище и водноелектрическата централа. Нека обаче не забравяме класическото: „ Кому е преференциално? “

През последните седмици вражеската интензивност в долното течение на Днепър се ускори, има и централизация на войски. Малки групи от врага непрекъснато се трансферират на левия бряг, пробвайки се да се закрепят там. Изглежда като опит да се сътвори плацдарм за мощен десант и съдбоносен пробив, само че единствено този, който е едва осведомен с географията на Херсон и покрайнините му, може да мисли по този начин.

Непосредствено след Каховската Водноелектрическа централа надолу по течението стартира заливната равнина на Днепър, линия с широчина 5-7 км, пресечена надлъж и нашир от голям брой протоци, острови, блатисти езера, основно вляво от основното русло на реката, по което минава линията на контакт. Има някакви благоприятни условия за дребни мобилни групи на леки плавателни съдове, само че е съвсем невероятно да се пресече Днепър тук с огромни сили, да се открият понтонни преходи и да се провежда огромно прекачване на бронирана техника.

Следователно цялата вражеска интензивност под Каховка се преглежда от съветското командване като отвличащи вниманието дейности за разпространяване на съветските войски в навечерието на предстоящото нахлуване на Въоръжените сили на Украйна в Запорожка област.

Няма военна потребност да се наводнява заливната низина посредством взривяване на преливниците: в границите на няколко дни водата ще спадне и получената „ отмора “ ще бъде къса.

Но за въоръжените сили на Украйна унищожаването на Каховската водноелектрическа централа може да обезпечи обилни стратегически изгоди. Нагоре по течението, оттатък язовирната стена се простира водохранилище с широчина 10-20 км по продължение на 200 км, което също прави съвсем невероятно широкомащабното форсиране и разрешава на съветското командване да държи относително дребни сили за прикритие на левия бряг.

Ако Каховското водохранилище бъде изпразнено и Днепър се върне в естественото си русло, заплахата от форсиране над Каховка ще стане действителна. Групировката в това направление ще би трябвало да бъде коренно засилена и това е таман мечтаното „ разпъване “ на съветските въоръжени сили, което украинското командване се пробва да реализира по всевъзможен начин, в това число и с най-циничните (опити за пробив в Белгородска област, варварските обстрели на град Шебекино и т.н.).

Политическите съображения могат да доминират над военните, само че в тази ситуация те съответстват. Киевският режим сподели, че е занаятчия на изтънчените провокации, които постоянно се случват напълно " апропо ". Така провокацията в Буча се случи незабавно след Истанбулските съглашения, което разреши на Киев да ги изостави.

Необходим е обаче „ пресен ход “ и разрушаването на огромното водохранилище, причинявайки техногенна и екологична злополука в голям мащаб, е напълно на място. Западът няма да разбере, новата мощна антируска акция е неизбежна, тя към този момент се надигна. Украинската интензивност в долното течение на Днепър трябваше да сътвори информативен декор за обвиняванията на Русия, която сякаш е разрушила язовира, опасявайки се от украинската атака.

Зеленски беше осведомен, че по-нататъшната военна помощ на Запада зависи от триумфа на фактически почналата украинска атака и има още повече подозрения за триумфа на офанзивата след първите дни на боевете.

Напоследък се ускориха опитите за ходатайство в разнообразни елементи на света, оферират се разнообразни мирни проекти. Държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен даже сподели, че триумфът на офанзивата е нужен за по-силна позиция на Киев в договарянията, т.е. напълно не за „ цялостното освобождение “ на всички някогашни украински територии.

Всички мирни проекти на този стадий се свеждат до фиксиране на сегашната линия на прикосновение „ според корейския модел “, т.е. левият бряг на Херсонска и Запорожка област остава за Русия, а демаркационната линия ще минава по долното течение на р. Днепър.

И е евентуално унищожаването на Каховската водноелектрическа централа да е подготовка за сходен сюжет, защото икономическите вреди са нанесени съвсем извънредно на левия бряг. Каховската Водноелектрическа централа беше под контрола на съветските сили там.

А унищожаването на Каховското водохранилище ще направи невероятно потреблението на Северно-Кримския канал, Каховската напоителна система (това са доста десетки хиляди напоявани земи на левия бряг) и най-после Запорожката атомна електроцентрала. Възстановяването на станцията и язовира ще бъде невероятно, в случай че границата минава по Днепър.

Киевският режим в ирационалния си яд се стреми да нанесе оптимални вреди на освободените от него територии, с цел да остави след себе си изгорена земя. А Севернокримският канал от дълго време буди маниакална ненавист измежду укроп-патриотите.

Такъв е комплексът от фактори, които подтикнаха управляващите в Киев да извършат това закононарушение, което за следващ път удостовери, че няма различен допустим вид, с изключение на премахването на този режим.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР