Укрити в товарен автомобил 40 бутилки с газ фреон задържаха

...
Укрити в товарен автомобил 40 бутилки с газ фреон задържаха
Коментари Харесай

На Капитан Андреево задържаха забранен в ЕС газ фреон

Укрити в товарен автомобил 40 бутилки с газ фреон задържаха митническите чиновници на пункта "Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция "Митници ".

Това е станало след инспекция на влизащ в страната ни от Турция камион с българска регистрация. Шофьорът показал пред митническите чиновници постоянни документи за транспортирания товар. При осъществения рентгенов и последвалия физически надзор инспекторите открили, че върху специфичен палет сред заявената стока са били сложени 40 бутилки газ фреон "R404а " по 10,9 кг всяка. На бутилките е имало заводски надпис. От него ставало ясно, че са цялостни със неразрешения в България и страните от Европейски Съюз нездравословен за озоновия пласт фреон. Преносът на веществото в Общността е и в несъгласие с правилник на Европейски Съюз.

Недекларираният газ фреон е бил арестуван, както и товарният автомобил, послужил като средство за осъществяване на нарушаването. На водача е бил формиран акт по Закона за митниците. За първите шест месеца на годината митническите чиновници на пункта "Капитан Андреево " са задържали 317 бутилки с газ фреон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР