Укрепване на гръбначния стълб е важно да се прави редовно.

...
Укрепване на гръбначния стълб е важно да се прави редовно.
Коментари Харесай

Упражнения за гърба при дискова херния

Укрепване на гръбначния дирек е значимо да се прави постоянно. Защото все по-млади хора страдат от дискова херния. След 30 години рискът от херния се усилва доста. Основните аргументи за болестта са затънал метод на живот, тютюнопушене, наднормено тегло и други фактори.

Пациентите постоянно не вършат нищо, с цел да поддържат положителното си здраве. Повечето хора одобряват медикаменти или си бият инжекции за болките в кръста. Те единствено облекчават признаците, а болестният развой се задълбочава. Правилните извършения са от значително значение.

Изпълнявайте елементарни извършения, с цел да се погрижите за здравето на гърба ви.

Легнете по стомах, хванете ръцете зад кръста. Опитайте се да извършите по петдесет повдигания с всеки крайник.

Легнете по стомах и сложете ръцете зад главата, лактите встрани. Разтегнете мускулите на корема, като повдигнете гръдния панер при поемане. Издишайте и се върнете в изходна позиция. Опитайте се да повторите петдесет пъти.

Сложете дланите си на пода и се повдигнете постепенно обратно. Останете в това състояние за 1-2 минути. По време на това упражнение мускулите се разтягат добре.

Седнете на пети със събрани колене. Сложете ръце на главата си и се наведете напред, издишайте, до момента в който челото ви допре коленете. Останете в тази поза за 3-4 минути.

Повдигнете петите от пода, преместете коленете си настрана. Поставете ръцете си под петите петите. Дръжте главата си надолу. Отпуснете мускулите при издишване, спуснете главата си свободно. Останете в тази поза за 2-3 минути.

 Укрепване на гръбначния дирек с извършения

Заемете поза колене-лакти. Повдигнете краката си от пода, като завъртате бедрата си наляво и надясно. Повторете четиридесет пъти.

 Укрепване на гръбначния дирек с извършения

Легнете по стомах с необятно разтворени крайници, дясната ръка пред вас, а лявата ръка от лявата страна. Обърнете се и преместете лявата си ръка обратно, тъй че ходилата ви да не се отделят от пода. Направете същото и с другата ръка.

Отпуснете всички мускули на поемане, останете в тази поза за 2-3 минути.

Ще ви би трябвало лост, с цел да извършите това упражнение. Хванете се за лоста, приближете коленете към гърдите, издърпайте главата обратно. Направете 3 серии по 10 повторения.

 Укрепване на гръбначния дирек с извършения

Вижте още: Облекчаване на признаците при разширени вени

Изпълнявайте тези извършения поредно. Тежестта ще бъде вярно разпределена върху гръбначния дирек. Отделете най-малко 20-30 минути дневно за тези елементарни извършения.

След седмица болката ще изчезне изцяло, а след 2 месеца ще станете изцяло здрав човек. Опитайте се да седите вярно, също по този начин не забравяйте да се отървете от наднорменото тегло.

Помислете за осъществяването на тези извършения? Не единствено са приятни за осъществяване, само че и за подсилване на гръбначния дирек.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР