Укрепване на белите дробове като превенция срещу инфекции В тази

...
Укрепване на белите дробове като превенция срещу инфекции В тази
Коментари Харесай

Укрепване на белите дробове с лесна народна рецепта

Укрепване на белите дробове като предварителна защита против инфекции

В тази публикация ще споделя по какъв начин да намалите риска от заразяване с инфекциозни болести, които водят до увреждане на белите дробове. И всичко това, тъй като разбирам нещо по този въпрос, защото имам хронична астма още от дете, от 5-годишна възраст. И постоянните визити при пулмолога ми дадоха нужната информация, съгласно която по време на зараза (грип и т.н.) всеки би трябвало да укрепи дробовете и имунитета си. Става дума за подсилване на белите дробове, за които се приказва малко.

Как да поддържате белите си дробове? Факт е, че за пълноценното действие на белите дробове са нужни скотски мазнини. Белите дробове са доста подвластен от мазнините орган. Без цялостен банкет на мазнини функционалността на белите дробове може да бъде нарушена. Недостигът на мазнини в тялото улеснява навлизането на всяка зараза в бронхите и белите дробове.

Затова, в този момент не съблюдавам диета, което предлагам и на вас, яжте сланина и краве масло. Е, несъмнено, не можете да прекалявате – 20-30 грама масло или парче сланина ще са ви задоволителни.

Лекарят предложи елементарна рецепта на майка ми: смесете масло, мед и сок от алое в равни пропорции. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно.

И в действителност като дете в никакъв случай не съм имала грипна зараза. Само като възрастен и то 1 път, без съществени последствия.

Можете да употребявате смес от алое, сок от алое или алое вера гел. Тази примес укрепва както белите дробове, по този начин и имунитета.

Вместо смес от алое можете да употребявате смес от ехинацея, елеутерокок, женшен, китайски лимонник, розов златовръх.

Лекарите предлагат да приемате естествени витаминни комплекси и да пиете повече топла вода.

Но, другари, не забравяйте, че това е единствено предварителна защита и помощ при лекуването! Ако се появят признаци на ОРЗ, неотложно се консултирайте с доктор, не отлагайте, би трябвало бързо да си извършите проби и да ви предпишат лекуване.

Вижте още: Причини за бронхита. Ето за какво се разболяваме

Всички материали и всички ограничения за отбрана са вярно и в действителност ще оказват помощ за понижаване на риска от зараза – маски, антисептици, миене на ръцете и карантина. Избърсвайте продуктите, които сте купили от магазина, с разтвор, съдържащ хлор. Всеки ден правете мокро разчистване с такива разтвори или най-малко след излизане на открито, инфекцията може да се внесе и с обувките.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР