Украйна заяви, че ще получи 115 милиарда долара дългосрочна подкрепа

...
Украйна заяви, че ще получи 115 милиарда долара дългосрочна подкрепа
Коментари Харесай

Украйна ще получи 115 млрд. долара дългосрочна помощ за възстановяване


Украйна съобщи, че ще получи 115 милиарда $ дълготрайна поддръжка за възобновяване на страната от своите интернационалните сътрудници, оповестява " Анадолу ".

" Това освен ще обезпечи финансовата ни непоклатимост, само че и ще изпрати явен сигнал на Русия, че съдружниците на Украйна ще ни поддържат толкоз дълго, колкото е належащо . До цялостна победа ", сподели украинският министър председател Денис Шмихал в изказване в Telegram след кръгла маса на министерско равнище в поддръжка на Украйна в Световната банка.

Шмихал сподели, че Украйна стартира напъните си да се възвърне от продължаващата война сред Москва и Киев и че тази година ще са нужни 14 милиарда $ за планове за бързо възобновяване , отбелязвайки в допълнение, че те договарят с страни сътрудници за привличане на нужните средства това лято.

" Ние сме извънредно признателни на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Световната банка, МВФ, другите страни от Г-7 и всички интернационалните сътрудници, които през днешния ден ни оказват помощ да се надигнем и да стартираме възобновяване ", добави той.​​​​​​
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР