Украйна заяви, че е получила обратно 60 войници и 16

...
Украйна заяви, че е получила обратно 60 войници и 16
Коментари Харесай

Украйна получи обратно 76 военнопленници при размяна с Русия

Украйна съобщи, че е получила назад 60 бойци и 16 цивилни при замяна на пленници с Москва, без да дава детайлности за това какъв брой руснаци са се прибрали вкъщи при размяната. " Днес разменихме 60 военнослужещи, в това число 10 офицери. 16 цивилни също се връщат вкъщи ", съобщи в Телеграм вицепремиерът на Киев Ирина Верешчук.

Тя съобщи, че това е петата замяна на пленници сред двете страни, откогато съветският президент Владимир Путин стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари. Както и при предходните замени на пленници, тя не даде детайлности за това какъв брой руснаци са разменени. Размяната на пандизчии се състоя в миг, когато Украйна твърди, че Русия е почнала нова огромна атака в източната част на страната.

Миналата седмица Киев съобщи, че е върнал 30 военнопленници по заповед на президента Володимир Зеленски. Зеленски предложи да замени прокремълския магнат Виктор Медведчук, задържан от Киев след бягство от домакински арест, за украинци, пленени в Русия. В понеделник службите за сигурност на Киев излъчиха видеозапис, в който Медведчук моли своя съдружник, съветския президент Владимир Путин, и Зеленски да го разменят в подмяна на евакуация на цивилни и бойци от обсадения пристанищен град Мариупол. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР