Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия.

...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия.
Коментари Харесай

Анализатор: Украйна може да победи Русия, трябва само да се случат няколко неща

Украйна към момента може да завоюва войната, стартирана от Русия. За да направи това обаче, тя би трябвало да даде приоритет на защитата, да възвърне бойната дарба и да удари Русия там, където е най-уязвима. Това написа Business Insider. Старши теоретичен помощник на Фондация " Карнеги ", Майкъл Кофман, споделя, че Украйна би трябвало да употребява метода " задръж, построи, удари “.

По време на етапа на " задържане “, съгласно него, Украйна би трябвало да се окопае и да отбрани фронтовата линия задоволително, с цел да изтощи съветските сили. Ако отбранителните сили непрекъснато се съпротивляват на Русия, това ще я сложи в по-слаба позиция.

" Чрез задържането на фронтовата линия Украйна би могла да " построи “ армията си посредством възобновяване, образование и разширение на отбранителната промишленост на страната, както и поддръжка на западните сътрудници на Украйна. Елементът на " удар “ включва нанасяне на удари по слабите точки на Русия, с цел да се понижат нейните качества и да се основат благоприятни условия за по-нататъшни настъпателни интервенции на Украйна “, изясни специалистът, представен от " Фокус ".

В най-хубавия случай Украйна може да възобнови самодейността през идната година, споделя Кофман. В най-лошия случай тя към момента може дейно да сдържа съперника и Русия няма да тръгне по пътя към осъществяване на военните си цели до 2025 или 2026 година

В същото време Ема Ашфорд, старши теоретичен помощник в Центъра Хенри Л. Стимсън, счита, че сега на Украйна липсват качества за осъществяване на настъпателни интервенции, тъй че си коства да се концентрира върху защитата, с цел да попречи на Руската федерация да завземе повече територия.

Тя акцентира, че фокусирането върху защитата може да бъде в политическите ползи на западните сътрудници, защото Европа може да е в положение да поддържа Украйна, до момента в който сериозната поддръжка на Съединени американски щати остава в застой в обозримо бъдеще.

" Този ​​подход е по-евтин. Той е по-ефективен. Помага за решаването на проблемите с живата мощ, тъй като отбраната е по-лесна за хората, в сравнение с настъплението. Дори и без финансиране от Съединени американски щати, това е област, в която европейските сили в действителност могат да създадат разликата “, споделя Ашфорд.

Докато поддръжката на Съединени американски щати е значима за прехвърлянето на основни муниции и други доставки, тя споделя, че приоритизирането на защитата не изисква безусловно милиардите долари помощ за Украйна, която Съединени американски щати разискват в Конгреса.

Говорейки за това по какъв начин може да наподобява успеха за Украйна, Ашфорд приказва за продължаващото битие на страната и оцеляването на нейния народ. Според нея Украйна към този момент в прочут смисъл е спечелила войната с помощта на триумфа в опълчването на съветските войски.

Кофман допусна, че не става въпрос безусловно за връщане на окупирани територии, а за основаване на задоволителен лост, с цел да можем да приказваме за дълготраен мир с Русия от позиция на силата.

Въпреки тези причини не всеки боен наблюдаващ вижда път към успеха на Украйна, най-малко посредством дейности на бойното поле, написа изданието. Така Даниел Дейвис от Defense Priorities счита, че страната не може да завоюва с военни средства.

Business Insider означи, че украинските сили в този момент са изправени пред дефицит на муниции и други сериозни доставки, което попречва тяхната отбрана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР