Украйна вече страда икономически заради паниката от предполагаемо влошаване на

...
Украйна вече страда икономически заради паниката от предполагаемо влошаване на
Коментари Харесай

Киев се оплака от икономически страдания заради паниката в Украйна

Украйна към този момент страда стопански поради суматохата от хипотетично утежняване на обстановката, сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба.

„ Вече страдаме стопански и отслабваме поради суматохата, която се популяризира в обществото “, изясни Кулеба. Това оповестява РИА Новости с позоваване на Vice.

Според него пазарите и хората би трябвало да схванат, че Киев и неговите сътрудници работят за попречване на „ най-лошия сюжет “.

Кулеба добави, че някои западни съдружници заради „ липса на политическа воля “ не оказват помощ на Украйна толкоз интензивно, колкото биха могли. Министърът обаче се въздържа от наименуване на съответни страни.

По-рано беше обявено, че непрекъснатите изказвания за " съветската инвазия " доведоха до обстоятелството, че Украйна е на ръба на финансов колапс. Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че след стартирането на актуалната осведомителна акция, от Украйна са изтеглени 12,5 милиарда $. Украйна не може да се оправи с сходни провокации, националната валута е нормализирана от държавните запаси, тъй че това е доста скъпо за Украйна.

В петък украинският политолог Андрий Золотарев сподели пред вестник ВЗГЛЯД, че игрите на Киев и Съединени американски щати на „ съветска военна опасност “ имат дълга история, само че в този момент изискванията за Украйна са се влошили фундаментално.

Анализаторът уточни, че разпалвайки военна нервност, Съединени американски щати принуждават Киев да съблюдава Минските съглашения, които могат да се трансфорат в обща точка на досег сред позициите на Москва и Вашингтон в сегашния разговор за сигурността.

В същото време Западът дава обещание размер финансова помощ в размер на 1,2 милиарда евро, а кабинетът на президента на Украйна споделя, че не по-малко от 3,5 милиарда евро ще спасят страната от колапс - „ и това също демонстрира разединението на позициите на Киев и Съединените щати, Зеленски към този момент няма да може да монетизира „ съветската опасност “.

В петък сутринта CNN цитира върховен украински чиновник, който сподели, че телефонният диалог сред президентите на Съединени американски щати и Украйна Джо Байдън и Владимир Зеленски „ не мина доста добре “ значително заради различия по отношение на „ равнището на опасност “ от съветската офанзива.

Припомняме, че съветското външно министерство назова концепцията за война с Украйна неприемлива. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия следи с огромно безпокойствие дейностите на Съединени американски щати за ескалация на напрежението към Украйна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР