Украйна вече е потопила една пета от Черноморския флот на

...
Украйна вече е потопила една пета от Черноморския флот на
Коментари Харесай

Украйна е потопила една пета от Черноморския флот на Русия

Украйна към този момент е потопила една пета от Черноморския флот на Руската федерация. Това e съобщил анализаторът на Bild Юлиан Репке, предава УНИАН, представен от БГНЕС.

Той е отбелязал, че напролет на 2022 година Черноморският флот на Руската федерация е имал над 70 кораба, а Русия го назовава " несломим ".

" Но след унищожаването на крайцера " Москва " флотът вечно напусна крайбрежията на Украйна. Общо от този момент в намерено море и на доковете са унищожени 13 кораба, както и щабът на Черноморския флот в Севастопол ", е припомнил специалистът.

Според него, след унищожаването на ракетния катер " Ивановец " в Крим от военноморски дронове, загубите на Черноморския флот на Руската федерация, съдейки по общия тонаж на корабите, към този момент са 20%.

На собствен ред историкът Ян Берендс от " Европейския университет Виадрина " във Франкфурт (Одер) е отбелязал: " в случай че погледнете историята, Русия не е видна военноморска мощ ".

" Силата на страната постоянно е била нейната войска, а не нейният флот. Това важи и за Черно море, където самите те потопиха част от флота в Кримската война от 1854 година и след революцията от 1918 година Успехите на Украйна против военните кораби на Путин след 2022 година илюстрират неналичието на модерни технологии и непрофесионализма на моряците ", е коментирал специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР