Украйна тайно е разположила допълнителни сили близо до Харков няколко

...
Украйна тайно е разположила допълнителни сили близо до Харков няколко
Коментари Харесай

Украйна тайно прехвърлила бригади в Харков преди руското настъпление

Украйна скрито е разположила спомагателни сили покрай Харков няколко дни преди руснаците да се опитат да нахлуят в региона за повторно от началото на войната на 10 май. Това написа английското издание Sky News след диалог с бойци от една от тези бригади, представено от Българска телеграфна агенция.

Командирът на артилерийската част на 57-а бригада, 26-годишният Александър, с позивна " Черни ", споделя, че оръдията му даже са стреляли по съветските войски ден преди нахлуването. Според него руснаците " безочливо " са се събрали от своята страна на границата.

" Ударихме танкове на границата... към този момент беше същинска война “, споделя той.

Командирът на друго артилерийско поделение също удостовери, че бригадата е била разгърната авансово за подсилване на защитата в това направление. Преди това тези войски държаха отбрана покрай Купянск.

Неназован събеседник на изданието, описвайки първите няколко дни от съветската атака в региона на Харков, съобщи, че в избрани моменти се опасява, че " ние сме изгубили фронтовата линия “. Според него все още обстановката е нормализирана, само че " не знаем какъв брой дълго може да продължи това “.

Вече упоменатият артилерийски пълководец Александър споделя, че неговата част е била трансферирана от покрай Купянск в северната част на Харковска област на 4-5 май. Според него това е станало малко късно и не са имали време да се приготвят добре.

" Не знам цялата обстановка и за какво това се случи, само че знам сигурно, че с цел да отблъснем [атаката], може да ни би трябвало повече време или по-добре готови позиции “, означи той.

Руската атака стартира с тричасово артилерийско обстрелване на украински позиции, след което сухопътните войски минаха границата, разясняват военните. Те описат фронтовата линия като в началото " нежна ", само че в този момент, съгласно тях, Русия е изгубила опцията да направи забележителен пробив.

" Досега имаха шансове, че имахме пропуски, през които можеха да се промъкнат. Радвам се, че успяхме да стабилизираме обстановката “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР