Украйна стократно е увеличила производството на дронове благодарение на ефективни

...
Украйна стократно е увеличила производството на дронове благодарение на ефективни
Коментари Харесай

Украинският премиер: Увеличихме стократно производството на дронове

Украйна многократно е нараснала производството на дронове с помощта на ефикасни правни регулации, в чиито рамки са признати 20 закона и подзаконови актове, съобщи през днешния ден по време на съвещание на кабинета министър председателят на страната Денис Шмигал, представен от Укринформ. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12662
Министър-председателят съобщи, че задачата на Украйна е развиването на личната ѝ отбранителна промишленост, учредена на иновационни технологии. Според него модерните оръжия, които да поразяват съперника, са ключ към бъдещата победа на страната. 

„ На първо място приказваме за развиването на Клъстер за отбранителни технологии, мащабиране на производството на другите категории дронове, средства за радиоелектронна битка  и други активи, нужни за фронта. Страната извърши същинска гражданска война в регулацията по основаване на дронове. Бяха признати 20 закона и подзаконови актове, като с помощта на тях производството се усили многократно. Бюрокрацията е отстранена и има действителна конкуренция сред 200 частни компании в областта на безпилотните летателни апарати “, съобщи Шмигал.

Той добави, че бюджетът за тази година планува 40 милиарда гривни (около 1,91 милиарда лева) за придобиване на дронове и че най-скорошните разработки към този момент трансформират развоя  на войната. 

„ Морските дронове сковаха вражеския флот в Черно море и подсигуряваха сигурността на водните логистични коридори. Само за шест години ударните ни дронове уцелиха повече от 14 000 цели, в това число съветска техника, средства за противовъздушна защита и радиоелектронна война и укрепления “, добави министър председателят. 

Шмигал напомни, че на 6 февруари президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога подреди основаването на Сили за безпилотни системи като настрана поделение на Въоръжените сили на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

„ Така капацитетът на дроновете във взаимоотношението с другите видове войски ще се употребява на най-високо ниво “, добави Шмигал. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР