Украйна си е върнала село в южната Запорожка област, първото

...
Украйна си е върнала село в южната Запорожка област, първото
Коментари Харесай

Украинските сили установиха контрол над село Пятихатки

Украйна си е върнала село в южната Запорожка област, първото отвоювано от Киев обитаемо място на този фронт от началото на контранастъплението по-рано този месец, заяви Българска телеграфна агенция.

Представител на назначените от Русия управляващи -Владимир Рогов, призна, че украинските сили са завладяли селището Пятихатки и се окопават там, под огъня на съветската артилерия.

„ „ Вълнообразните “ офанзиви на врага, макар големите загуби, дадоха своя резултат “, съобщи той в обществената мрежа Телеграм.

Рогов добави, че боевете в региона не престават с гняв. Засега Украйна не е изразила позицията си, а обстановката на бойното поле, а обстановката на бойното поле не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Русия твърди, че нанася тежки загуби на украинските сили, а съветският президент Владимир Путин изрази подозрение неотдавна, че украинското контранападение има късмет за триумф.

Също през миналата седмица, Украйна разгласи, че в границите на няколко дни е възвърнала повърхност от към 100 квадратни километра, отвоювайки редица села в Донецка област на изток.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР