Украйна ще се изправи пред най-лошия сценарий на руска инвазия

...
Украйна ще се изправи пред най-лошия сценарий на руска инвазия
Коментари Харесай

Лиз Тръс: Европа ще се озове в най-опасната ситуация от началото на ХХ век

Украйна ще се изправи пред най-лошия сюжет на съветска инвазия през идната седмица, съобщи английският външен министър Лиз Тръс пред Мюнхенската конференция по сигурността, представена от Ройтерс.

По думите ѝ Европа ще се озове в най-опасната обстановка от началото на ХХ-ия век. " Този най-лош сюжет може да се случи не по-рано от идната седмица. Действителността е такава, че Русия не желае да върне часовника обратно ", сподели тя.

Тръс означи, че в последно време има удвояване на количеството дезинформация, включително за интервенции в Донбаския район под " подправен байрак ". Тя изрази опасения, че Русия е посочила, че не гледа съществено на дипломацията.

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели в речта си пред конференцията, че удовлетворяването на претенциите на Русия не е методът за реализиране на мир в Европа. Според него е " наивно да се има вяра, че изпълняването на някои от настояванията на Русия ще доведат до спокойно общуване, до спокойно взаимно битие ".

В коридорите на форума в баварската столица се състоя среща на външните министри на страните от Г-7. В взаимното им официално съобщение се показва, че няма доказателства за понижаване на числеността на съветските войски към Украйна и се показва " мощно безпокойствие " от ситуацията. Министрите насочат апел към Кремъл " да избере пътя на дипломацията, да деескалира напрежението и доста да изтегли войските си " наоколо до украинските граници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР