Украйна ще получи първите десет от обещаните 31 танка Abrams

...
Украйна ще получи първите десет от обещаните 31 танка Abrams
Коментари Харесай

Украйна ще получи първите 10 американски танка през семптември

Украйна ще получи първите 10 от обещаните 31 танка Abrams през средата на септември, заяви " Политико ", базирайки се на източници от западни чиновник, цитира news.bg.

Западните чиновници се надяват, че тази доставка на танкове ще даде на украинските сили нужното преимущество за сполучливо продупчване на отбранителните укрепления на Русия в границите на почналото контранастъпление.

Според представител от Министерството на защитата на Съединени американски щати, десетте танка Abrams сега се намират в Германия, където минават през последни стъпки от ремонта си. След завършването на всички нужни процеси, те ще бъдат изпратени в Украйна.

По-рано, към 200 украински бойци бяха подготвени на образователни танкове на полигони в Германия, като това подготвително образование има за цел да форсира внедряването на тези танкове в украинската войска.

Танкът M1 Abrams е съвременен главен военен танк, оборудван със модерни системи за ръководство на огъня, в това число лазерни далекомери, нощно виждане и бордови компютър за подкрепяне на избора на цели и прицелване. Той съставлява мощно въоръжение и бронирана техника, която може да бъде употребена в разнообразни военни интервенции.

Важно е да се означи, че Abrams има огромно тегло, което може да ограничи маневреността му на сложни терени и при неприятни метеорологични условия, изключително отвън пътищата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР