Украйна ще получи от САЩ високоточни управляеми ракети MLRS, които

...
Украйна ще получи от САЩ високоточни управляеми ракети MLRS, които
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна ракети с обсег 70 км

Украйна ще получи от Съединени американски щати високоточни управляеми ракети MLRS, които няма за заплашват територията на Русия в дълбочина, заяви организация Укринформ с позоваване на дипломата Майкъл Макфол и на неизвестен източник, представен от The Washington Post.

WP отбелязва, че общоприетите ракети MLRS поразяват цели на разстояние към 70 км. Другият вид ракети – с далекобойност до 300 км към този момент не са включени в пакета с военната помощ за Украйна.

Експертът по интернационалните връзки Майкъл Макфол разяснява в Туитър направените от Белия дом разяснения по тематиката.

Clarifying comments from administration on are more assuring. Ukraine will get new shipments of precision-guided missiles with longer ranges than Ukrainians have now, but not rockets that can strike deep into Russia.
— Michael McFaul (@McFaul)

„ Уточняващите мнения от администрацията на президента Джо Байдън са обнадеждаващи. Украйна ще получи нови партиди високоточни управляеми ракети с по-голям обхват от тези, с по-голям обхват от тези, с които украинците разполагат в този момент, само че не ракети, които да могат да нанасят удари навътре в Русия. “ – написа Макфол.

Обсегът на ракетите MLRS, които ще получи Украйна, е два пъти по-голям от този на ракетите, с които в този момент разполага украинската войска.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР