Украйна ще има проблеми, ако солидарността на света започне да

...
Украйна ще има проблеми, ако солидарността на света започне да
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Вярвам, че човечността ще надделее и подкрепата за Украйна ще продължи

Украйна ще има проблеми, в случай че солидарността на света стартира да отслабва, съобщи първата дама на Украйна Олена Зеленска. Тя добави, че има вяра, че човечността ще надделее и поддръжката ще продължи.

Зеленска сподели това в подтекста на рецесията в Европа и опасенията в някои среди, че това може да отклони вниманието от войната в Украйна.

" Не желая да имам вяра, че поддръжката отслабва. Вярвам, че тя няма да намалее. " - уточни първата дама пред Ройтерс в изявление в коридорите на най-голямото софтуерно събитие в Европа - Web Summit в Лисабон.

" Вярвам, че здравият разсъдък, съпричастността, човешките страсти и връзки ще победят ", добави тя, като прикани хората да помислят за света, в който желаят да живеят в бъдеще. Ако бъркам, ще имаме проблеми. "

" Ако някой счита, че експанзията може да бъде оправдана... този човек е под въздействието на пропагандата ", сподели Зеленска.

От началото на нашествието брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски употребява ролята си, с цел да оказва помощ за поддържането на дипломатически връзки със международните водачи и да покачва осведомеността за човешката цена на войната.

Тя съобщи, че няма учебници, " които да те научат по какъв начин да бъдеш брачна половинка на президент ", изключително по време на война.

" Не мога да кажа, че съм желала да бъда в центъра на вниманието, само че всеки глас в тази осведомителна война е значим. Ако бъда чута, ще употребявам тази опция ".

Миналия месец Европейският съюз даде окончателното си утвърждение за нова порция наказания против Русия, които имат за цел дефинитивно да подкопаят запасите на Москва и нейната решителност да продължи войната.

Запитана какво ще е належащо, с цел да се спре Русия, Зеленска съобщи, че глобите " не могат да бъдат спрени и би трябвало единствено да бъдат засилени ".

" Бихме желали западните страни да продължат да вървят по този път ", сподели тя. " Колкото повече финансов напън и наказания се постановат на агресора, толкоз по-малко благоприятни условия ще има той да води война против Украйна.

" Надяваме се, че това ще даде резултат. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР