Украйна ще има нужда от допълнително финансиране от 17 милиарда

...
Украйна ще има нужда от допълнително финансиране от 17 милиарда
Коментари Харесай

17 милиарда долара са необходими на Украйна за възстановяване на енергийната си система - Свят

Украйна ще има потребност от в допълнение финансиране от 17 милиарда $ за поправки на енергийната система, за разминиране и за възобновяване на инфраструктурата, съобщи министър председателят на страната Денис Шмигал, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На държавно заседание Шмигал сподели, че при съветските въздушни удари през вчерашния ден са били изумени пет високолтови подстанции в централната, южната и югозападната част на страната.

Украинската енергийна система пострада тежко вследствие на продължаващите към този момент четири месеца съветски ракетни офанзиви и набези с дронове, напомня Ройтерс.

Шмигал сподели, че държавното управление е било хазаин тази седмица на среща със западни сътрудници за координиране на финансовата помощ по транспарантен и сполучлив метод.

" Тази година би трябвало да финансираме голям бюджетен недостиг от към 38 милиарда $. Още 17 милиарда $ ще са ни нужни за възобновяване на енергийната инфраструктура, за филантропично разминиране, за построяването на жилищна, за построяването на сериозна и обществена инфраструктура на мястото на разрушената ", означи министър председателят.

Правителството разгласи също, че основава Държавна организация за възобновяване и развиване на инфраструктурата. Неин началник ще е Мустафа Найем, прочут някогашен публицист, който от 2021 година е заместник-министър на инфраструктурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР